Ολοταχώς για την ηλεκτρονική υπογραφή

Η κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών άρχισε σήμερα την κατ΄ άρθρο συζήτηση του νομοσχεδίου που αφορά την εισαγωγή του θεσμού της ηλεκτρονικής υπογραφής στην Κύπρο.

Σε δηλώσεις του, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου είπε ότι πρόκειται «για μια σημαντικότατη μεταρρύθμιση η οποία θα διευκολύνει τόσο τους πολίτες, όλους μας στην καθημερινότητα μας αλλά σίγουρα θα ωφελήσει και το επιχειρείν στο τόπο μας».

Είπε ότι «έχουμε καθυστερήσει στην υιοθέτηση και στην εφαρμογή τέτοιων χρήσιμων τεχνολογικά αναβαθμισμένων εργαλείων τα οποία « θα μειώσουν τη γραφειοκρατία και θα ενισχύσουν και το κράτος δικαίου το οποίο όλοι λέμε ότι θέλουμε».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού είπε ότι «όταν προωθήθηκε αρχικά στη Βουλή όλα τα κόμματα στηρίξαμε αυτό το ζήτημα που αφορά την ενίσχυση και του εμπορίου».

«Είναι μια κωδικοποιημένη διαδικασία ηλεκτρονικών υπογραφών με αλγορίθμους και άλλες τεχνικές προδιαγραφές», είπε, προσθέτοντας ότι «θεωρούμε ότι είναι κάτι που είναι χρήσιμο και το νομοθετικό πλαίσιο διασφαλίζει επαρκώς και παρέχει ασφαλιστικές δικλείδες και για το δίκαιο των συμβάσεων αλλά και για τα δικαστήρια το πως πρέπει να κινηθούν σε αυτά τα θέματα. Επομένως είναι προς τη σωστή κατεύθυνση».

Ερωτηθείς για την προστασία των προσωπικών δεδομένων αυτών που θα χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές υπογραφές, ο κ. Δαμιανού είπε ότι «υπάρχουν κωδικοί οι οποίοι θα χρησιμοποιούνται μόνο από εκείνους που συμμετέχουν στη διαδικασία και υπάρχει επαρκής προστασία».

Δειτε Επισης

Κορίτσια φοβούνται για τις ρυτίδες από το Δημοτικό λόγω tik tok
Στην παγωμένη «Ευρώπη» το μεγαλύτερο διαστημόπλοιο της ΝΑΣΑ για πλανητική αποστολή
Γιατί δεν θα διαθέσει στην Ευρώπη την AI του iPhone 16 η Apple
ΒΙΝΤΕΟ: Πρώτη φορά ιδιώτες αστροναύτες έκαναν διαστημικό περίπατο-«Μοιάζει με έναν τέλειο κόσμο»
ΒΙΝΤΕΟ: Αποκαλύφθηκε το iPhone 16 με ενσωματωμένα εργαλεία Apple Intelligence
ΒΙΝΤΕΟ: Παρουσιάζεται σήμερα το iphone 16 - Τα χαρακτηριστικά που προκαλούν θόρυβο
Σε τρία χρόνια εκτιμάται πως ο Έλον Μασκ θα είναι ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον κόσμο
Νέο τεστ διάγνωσης καρκίνου του προστάτη με αποτέλεσμα σε 15 λεπτά
Ο Ζούκερμπεργκ αποκάλυψε πως ο Μπάιντεν πίεσε τη Meta να λογοκρίνει περιεχόμενο για την Covid
Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν απόδειξη για την αγορά επίπλων ηλικίας 3.500 ετών