Απέρριψαν οι Τούρκοι δικαστές το αίτημα αποφυλάκισης των Ελλήνων στρατιωτικών

Το τουρκικό δικαστήριο στην Αδριανούπολη απέρριψε το πρωί της Τρίτης 27 Μαρτίου που αίτημα που κατέθεσαν εκ νέου οι δικηγόροι των δύο φυλακισμένων Ελλήνων στρατιωτικών για υπό όρους αποφυλάκιση του ανθυπολοχαγού Μητρετώδη και του λοχία Κούκλατζη.
 
Η δυσμενής εξέλιξη στην προσπάθεια απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών οι οποίοι συνελήφθησαν από άνδρες της τουρκικής στρατοχωροφυλακής την 1η Μαρτίου στις Καστανιές, έρχεται μόλις λίγες ώρες μετά την ευρωτουρκική συνάντηση κορυφής στη Βάρνα της Βουλγαρίας.
 
«Οι Τούρκοι δικαστές θα εκτιμήσουν το θέμα στη σωστή του διάσταση» ήταν η απάντηση που έδωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όταν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζήτησε από τον συνομιλητή του να ασκήσει την επιρροή του ώστε οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί να αποφυλακιστούν το συντομότερο ώστε να κάνουν Πάσχα με τις οικογένειές τους.
 
Πατέρας λοχία Κούκλατζη: Δεν έχουμε ενημέρωση
 
«Έχω δεχτεί καταιγισμό τηλεφωνημάτων αλλά εμείς αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι θα πάμε την Παρασκευή για επισκεπτήριο κι ότι την Παρασκευή θα γίνει η αίτηση αποφυλάκισης των παιδιών. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση από κανέναν αν κάτι επισπεύδεται σήμερα ή αύριο. Εμείς ό,τι ενημέρωση έχουμε από πλευράς Αδριανούπολης είναι από την πρόξενο και αυτή τη στιγμή δεν μας έχουν πει κάτι» δήλωσε στο protothema.gr ο Νίκος Κούκλατζης.
 
Ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης και ο λοχίας Κούκλατζης παραμένουν έγκλειστοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης για 27η ημέρα.
 
Χωρίς κάποιο σχόλιο αναπαράγουν την είδηση τα τουρκικά μέσα. Η Milliyet έχει τίτλο «Αποφασίστηκε η συνέχιση κράτησης των δύο στρατιωτικών», ενώ η Sabah και η Vatan αναφέρουν «νέες εξελίξεις στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών» και στη λεζάντα τους σχολιάζουν ότι το δικαστήριο αποφάσισε τη συνέχιση της προφυλάκισής τους.
 

Δειτε Επισης

Ένας στους επτά ενήλικες στην Ελλάδα έχει βιώσει σεξουαλική βία κατά την παιδική ηλικία
Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 37χρονου που βίασε 16χρονη με νοητική υστέρηση στην Πάτρα
Θρίλερ στο Ελληνικό με τρεις θανάτους στην ίδια οικογένεια-Κοινός παρονομαστής η παρουσία οικιακής βοηθού
Τραγωδία στην Άνδρο-Οδηγός σκοτώθηκε πέφτοντας με το αυτοκίνητό της στη θάλασσα
Aποκαλύψεις για τον βιασμό της 16χρονης από τον 38χρονο στην Πάτρα-Της πρόσφερε ένα φόρεμα ως «δόλωμα»
Παπάς στην Δράμα ήταν πληροφοριοδότης οργανωμένης συμμορίας κακοποιών
Ισόβια στον 34χρονο που σκότωσε τη σύζυγό του μπροστά στο παιδί τους στην Πρέβεζα και από το Εφετείο
Εξάρθρωση ακροδεξιάς οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη-Εθνικιστικά σύμβολα, σιδηρογροθιές και όπλα (pics)
Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή στον Κασσελάκη για παραβίαση του νόμου περί Πόθεν Έσχες
Μυστήριο με άνδρα που βρέθηκε απανθρακωμένος σε όχημα στο Παγκράτι-Πληροφορίες ότι είχε σπασμένα άκρα