Ντάνκαν: Αναγνωρίζουμε τα δικαιώματα της ΚΔ εντός της ΑΟΖ

Το ζήτημα των τουρκικών ενεργειών στην περιοχή της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας επανέφερε στη Βουλή των Κοινοτήτων το μεσημέρι της Τρίτης ο πρώτος κυπριακής καταγωγής Βρετανός βουλευτής, Πάμπος Χαραλάμπους.
 
Ο Εργατικός βουλευτής του βορείου Λονδίνου πήρε το λόγο κατά τη διάρκειά συνεδρίασης, με ερωτήσεις επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής για να σημειώσει ότι «οι ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου δεν δημιουργούν το σωστό κλίμα για να επαναρχίσουν οι συνομιλίες για την επανένωση».
 
Κάλεσε στη συνέχεια τον Υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, που ήταν παρών στη συνεδρίαση, να καταδικάσει τις ενέργειες της Τουρκίας και να καλέσει την Τουρκία να αποσύρει τα πολεμικά της πλοία από την κυπριακή ΑΟΖ, όπου βρίσκονται από τις 9 Φεβρουαρίου, όπως είπε.
 
Την απάντηση ανέλαβε να δώσει, όπως συνήθως σε θέματα που αφορούν την Κύπρο, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Ευρώπης σερ Άλαν Ντάνκαν, ο οποίος είπε: «Αναγνωρίζουμε πλήρως τα δικαιώματα εντός της ΑΟΖ και το δικαίωμα για πραγματοποίηση γεωτρήσεων για πετρέλαιο είναι κάτι που υποστηρίζουμε πλήρως».

Δειτε Επισης

Το (never)surrender των κομμάτων στην ανυποληψία, οι ασφυκτικές πιέσεις και οι σύγχρονοι «σωτήρες»
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του με Ολγκίν ο Γεραπετρίτης-«Μόνη οδός για πρόοδο στο Κυπριακό ο διάλογος»
Αντιδρά το Άλμα για την έρευνα σε βάρος του Οδυσσέα-«Πρακτικές που θυμίζουν Ερντογάν και Όρμπαν»
Οι δαίμονες της ΕΔΕΚ, η επιβολή ατζέντας στον Αναστασίου και η απομάκρυνση του στόχου επανένταξης
ΥΠΕΞ: Η Κύπρος επαναβεβαιώνει ισχυρή υποστήριξη προς FAO για εξάλειψη της πείνας
Αυστηρό μήνυμα Αννίτας-«Όσοι ονειρεύονται να φτιάξουν κόμματα για να πλήξουν τον ΔΗΣΥ θα μας βρουν απέναντι»
Παραμένει ο προγραμματισμός για νέα πολυμερή στα τέλη Ιουλίου-Ανασκόπησαν την πρόοδο Γεραπετρίτης και Ολγκίν
Άνοιξαν όλες οι πληγές στην ΕΔΕΚ-Αντιπαράθεση Παπαδάκη και Σιζόπουλου, εκνευρισμένος ο Αναστασίου
Τσαλαπατά το Κυπριακό για να κάνει «προεκλογική» ο Τατάρ-Ανεβάζει την ένταση της μουρμούρας συνεχώς
Με Μορφάκη Σολομωνίδη, Πάμπο Χριστοδούλου και Ανδρέα Σιήκκη ολοκληρώθηκε η ηγετική πυραμίδα της ΕΔΕΚ