Η Μόσχα ετοιμάζεται να απαντήσει στη βρετανική πρόκληση "Σκριπάλ"

Η Ρωσία θεωρεί ότι οι κατηγορίες της Βρετανίας ότι η Μόσχα βρίσκεται πίσω από τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ στην πόλη Σάλσμπερι της Αγγλίας είναι μία πρόκληση η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η Μόσχα αρνήθηκε ότι είναι υπεύθυνη για την επίθεση, στις 4 Μαρτίου, εναντίον του Σκριπάλ και της κόρης του, που είναι η πρώτη γνωστή επίθεση με τη χρήση ενός νευροπαραλυτικού παράγοντα στην Ευρώπη μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Βρετανία απέλασε 23 Ρώσους και η Μόσχα απάντησε διατάζοντας την απέλαση του ίδιου αριθμού Βρετανών.

«Είναι μια χοντροκοπιά που δεν έχει προηγούμενο. Το πιο σημαντικό είναι πως κανένας δεν έχει ποτέ βρεθεί αντιμέτωπος με μια κατάσταση όπου μια χώρα κατηγορείται για κάτι, το οποίο δεν μπορεί να διατυπωθεί και το οποίο [το Ηνωμένο Βασίλειο] δεν προσπαθεί να διατυπώσει. Λέμε πως αυτά είναι διεθνείς σχέσεις στο όριο της ανομίας. Τι βρίσκεται από πίσω; Τα εσωτερικά προβλήματα του Ηνωμένου Βασιλείου ή οι σχέσεις του ΗΒ με τους συμμάχους του ή κάτι άλλο; Δεν είναι δικό μας θέμα. Ο σκοπός μας είναι να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρόσκληση», δήλωσε ο Πεσκόφ σε εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου NTV.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επέδειξε αυτοσυγκράτηση ως προς το θέμα του Σάλσμπερι και την αντίδραση της Βρετανίας σε αυτό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Πώς επιλέγει ένας Πάπας το όνομά του-Ποια είναι τα «ανεπιθύμητα»
Τα συγχαρητήρια του Ντόναλντ Τραμπ στον νέο Πάπα-«Μεγάλη τιμή που είναι Αμερικανός»
Ποιος είναι ο Λέων ΙΔ΄, o πρώτος Πάπας από τις ΗΠΑ-Θεωρείται συνεχιστής του Φραγκίσκου
Νέος Πάπας ο Αμερικανός Ρόμπερτ Πρέβοστ-Πήρε το όνομα Λέων 14ος
Νέοι βομβαρδισμοί από την Ινδία στο Κασμίρ-Εκρήξεις στο αεροδρόμιο της Τζαμού
Λευκός καπνός στην Καπέλα Σιξτίνα-Εξελέγη νέος Πάπας στην τέταρτη ψηφοφορία
Ο Τραμπ ανακοίνωσε εμπορική συμφωνία ΗΠΑ με Βρετανία-Ποια προϊόντα εξαιρούνται από τους δασμούς
Σε εξέλιξη η νέα ψηφοφορία για την εκλογή του Πάπα-Live εικόνα από το Βατικανό
Η ΕΕ ετοιμάζει αντίμετρα 95 δισ. αν ο Τραμπ δεν κάνει συμφωνία για τους δασμούς
Η πολυετής σύγκρουση Ινδίας με Πακιστάν για το Κασμίρ-Οι σύμμαχοι της κάθε πλευράς και οι ισορροπίες