Συνάντηση της Ομάδας για την Κύπρο στα πλαίσια της Συνέλευσης Διακοινοβουλευτικής Ένωσης

Στα πλαίσια των εργασιών της 138ης Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, που αρχίζουν το απόγευμα στη Γενεύη, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση της Ομάδας για την Κύπρο, με τη συμμετοχή μελών της αντιπροσωπείας της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι Κύπριοι βουλευτές ενημέρωσαν τους Συντονιστές της Ομάδας για το αδιέξοδο στο οποίο οδηγήθηκαν οι διαπραγματεύσεις στο Crans Montana λόγω της τουρκικής στάσης.

Επανέλαβαν, ωστόσο, την προσήλωση της ελληνοκυπριακής πλευράς στην επανέναρξη των απευθείας διαπραγματεύσεων προς εξεύρεση λύσης στο κυπριακό πρόβλημα, στη βάση του διεθνούς δικαίου, των σχετικών ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και του κοινοτικού κεκτημένου.

Οι Κύπριοι βουλευτές αναφέρθηκαν εξάλλου στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, κατά παράβαση κάθε αρχής του διεθνούς δικαίου και υποστήριξαν ότι τέτοιες ενέργειες υπονομεύουν την προοπτική επανέναρξης των διαπραγματεύσεων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές Αβέρωφ Νεοφύτου, Σκεύη Κούτρα-Κουκουμά, Μαρίνος Μουσιούττας και Άννα Θεολόγου.

Δειτε Επισης

Εθνικός στόχος το Σένγκεν, όχι «σκληρό σύνορο» η Πράσινη Γραμμή-Τα οφέλη για τους πολίτες και την οικονομία
Ραουνά: Στην κυπριακή Προεδρία θα αναδειχθεί τι σημαίνει κράτος υπό κατοχή
Λάμι: Το ΗΒ υποστηρίζει σταθερά την διαδικασία λύσης υπό τον ΟΗΕ
Ζητήματα που απασχολούν τους παθόντες και ανάπηρους πολέμου συζήτησε με την οργάνωσή τους ο Πρόεδρος
Λεπτομέρειες νομοσχεδίου για έλεγχο άμεσων ξένων επενδύσεων ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών
Πυρά Οικολόγων κατά Εισαγγελίας μετά την καταδίκη από ΕΔΑΔ-«Ποιος θα πληρώσει τη λανθασμένη απόφαση του κ. Αγγελίδη;»
Στην Κύπρο την Κυριακή η Ολγκίν, τη Δευτέρα η συνάντηση με τον Πρόεδρο
Στα 2,3 εκατομμύρια οι εισφορές στα κόμματα-Πάνω από ένα εκατομμύριο στο ΑΚΕΛ, ακολουθεί ο ΔΗΣΥ
Φουλ επίθεση από Άλμα σε Εισαγγελία-«Ο Πρόεδρος δεν θεωρεί ότι είναι ανάρμοστοι; Aς αναλάβει τις ευθύνες του»
Βλέπει ένταση λόγω σύλληψης σφετεριστών ο Γκουτέρες-«Όχι» σε μονομερείς ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο τις προοπτικές