Αναστολή εφαρμογής των εξετάσεων ανά τετράμηνο αποφάσισε η Ομ. Γονέων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης Πάφου

Το Διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης Πάφου αφού μελέτησε και συζήτησε εκτενώς τις προτεινόμενες ρυθμίσεις για τις εξετάσεις τετραμήνου αποφάσισε κατά πλειοψηφία όπως εισηγηθεί την αναστολή της εφαρμογής της πρόνοιας της νομοθεσίας για τις εξετάσεις για όσο χρονικό διάστημα  χρειαστεί μέχρι να εφαρμοστούν όλες οι παράμετροι που είχαν συμφωνηθεί.
 
Όπως, ολοκλήρωση και αξιολόγηση της παρούσης μεταρρύθμισης που σχετίζεται με τα νέα αναλυτικά προγράμματα. Ουσιαστική αποφόρτωση της ύλης στα πλείστα γνωστικά αντικείμενα και αντίστοιχη της διδακτέας ύλης με τον ωφέλιμο διδακτικό χρόνο.
 
Εισαγωγή νέων τρόπων αξιολόγησης του μαθητή δημιουργία κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού αυθεντικής μάθησης όπως νέα βιβλία εκπαιδευτικού και μαθητή, επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στις άλλες μορφές αξιολόγησης του μαθητή και γενικότερα στις αλλαγές όπως αυτές προτείνονται , ουσιαστική συμπερίληψη στα νέα αναλυτικά της ειδικής αγωγής και της εκπαίδευσης εφαρμογή του νέου συστήματος αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και προπαρασκευαστικό στάδιο εφαρμογής των εξετάσεων τετραμήνου για τον μαθητή της πρώτης τάξης Γυμνασίου έτσι ώστε να μην αυξηθεί το χάσμα μεταξύ δημοτικού και Γυμνασίου.
 
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία της Πάφου, οι προϋποθέσεις αυτές ούτε νέες, είναι ούτε αναιρούν προηγούμενες θέσεις της Ομοσπονδίας ή και της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας και ταυτόχρονα πιστεύουν αναφέρουν σε ανακοίνωση τους ότι, υπέρ της αναστολής της εφαρμογής της πρόνοιας των εξετάσεων των τετραμήνων συνηγορούν και τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει όπως το δημοψήφισμα της ΟΕΛΜΕΚ η κινητοποίηση των οργανωμένων μαθητών αλλά και η ανάληψη των καθηκόντων του νέου Υπουργού Παιδείας.
 
Ως εκ τούτου οι Οργανωμένοι γονείς Πάφου θεωρούν ότι η  εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο από το επόμενο σχολικό έτος 2018- 19 υπό τις σημερινές εκπαιδευτικές συνθήκες όχι μόνο δε θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα αλλά θα περιπλέξει ακόμη περισσότερο τα εκπαιδευτικά δρώμενα, προσθέτοντας επιπρόσθετο άγχος στους μαθητές, ασφυκτικά και απάνθρωπα χρονοδιαγράμματα για μαθητές και εκπαιδευτικούς, επιπρόσθετο άγχος στους γονείς κατακόρυφη αύξηση της παραπαιδείας αποπροσανατολισμό από τον πραγματικό στόχο του δημόσιου σχολείου .
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Ασταμάτητο το αίμα στην άσφαλτο... Δεύτερος νεκρός μέσα σε λίγες ώρες, νέο θύμα ο 20χρονος Κυριάκος
Επεισοδιακή καταδίωξη στα Άνω Λιόσια με οδηγό ένα οκτάχρονο παιδί
Δεν τέθηκε θέμα ανασχηματισμού υποστηρίζει ο Πάλμας-«Τα πολιτικά πρόσωπα ανά πάσα στιγμή υπόκεινται στην κρίση του ΠτΔ»
«Παρακάλεσέ με, ζήτα συγγνώμη»-Η μαρτυρία ασθενή που κατήγγειλε γιατρό για φακελάκι
Στους 39 βαθμούς ο υδράργυρος-Πτώση της θερμοκρασίας την Πέμπτη
ΒΙΝΤΕΟ:Ένας νεκρός σε ουκρανική επιδρομή drones στο Ροστόφ-Πυρκαγιά σε σιδηροδρομικό σταθμό
Σχέδιο κατοχής εδαφών στη Γάζα προωθεί άμεσα ο Νετανιάχου-«Έχουμε το πράσινο από τις ΗΠΑ»
ΒΙΝΤΕΟ: Πυροβολισμοί στη Νέα Υόρκη-Πέντε νεκροί, ανάμεσά τους ένας αστυνομικός και ο δράστης
Εντοπίστηκαν ναρκωτικά σε διαμέρισμα στη Λευκωσία-Δύο συλλήψεις, η μια για παράνομη παραμονή
ΟΗΕ: H μόνη ρεαλιστική, δίκαιη και βιώσιμη λύση για Ισραηλινούς και Παλαιστινίους είναι η ύπαρξη δύο κρατών