Ικανοποίηση στο Λονδίνο από την πρόοδο της διαδικασίας του Brexit

Ικανοποιημένη από την υιοθέτηση από τους υπόλοιπους 27 ηγέτες των κατευθυντήριων γραμμών της ΕΕ για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για τη μετά από το Brexit συνεργασία, εμφανίζεται η βρετανική κυβέρνηση.
 
Η Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, που δε συμμετείχε στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, έκανε λόγο για «νέα δυναμική» στις διαπραγματεύσεις.
 
«Πιστεύω ότι το προσεγγίζουμε αυτό με ένα νέο πνεύμα συνεργασίας, ένα πνεύμα ευκαιρίας για το μέλλον επίσης και τώρα θα καθίσουμε κάτω και να καθορίσουμε εκείνες τις λειτουργικές λύσεις για τη Βόρεια Ιρλανδία, αλλά επίσης για τη μελλοντική συνεργασία σε θέματα ασφάλειας και την οικονομική συνεργασία», δήλωσε η κα Μέι.
 
Συμπλήρωσε ότι η επίτευξη μίας συμφωνίας είναι προς το συμφέρον τόσο της Βρετανίας όσο και της ΕΕ.
 
Το θέμα που επισημαίνεται, ωστόσο, από τους Βρετανούς αναλυτές ως το πιο ακανθώδες ενόψει μίας ολικής συμφωνίας είναι ο τρόπος αποφυγής της επιστροφής στα σκληρά σύνορα του παρελθόντος μεταξύ Βόρειας Ιρλανδίας και Δημοκρατίας της Ιρλανδίας.
 
Το Εργατικό Κόμμα της αντιπολίτευσης, που υποστηρίζει την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην τελωνειακή ένωση, κάλεσε την Πρωθυπουργό Μέι «να εγκαταλείψει επιτέλους τις απερίσκεπτες κόκκινες γραμμές της», κάτι που αυτόματα θα έλυνε το ιρλανδικό γρίφο.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στην κόλαση της Προύσας... Πάνω από 1.700 εκκενώσεις, νεκρός πυροσβέστης από ανακοπή και 76 ενεργά μέτωπα
Φρίκη στη Φλόριντα... Υιοθέτησαν παιδιά και τα έκλεισαν σε κλουβιά-Τα τιμωρούσαν με ψεκασμούς ξυδιού
ΒΙΝΤΕΟ: Καρέ καρέ το ρεσάλτο του ισραηλινού στρατού σε πλοίο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
Ο πυρηνικός σταθμός-ωρολογιακή βόμβα που μπορεί να εκραγεί ανά πάσα στιγμή
Τραμπ και η Φον ντερ Λάιεν διαπραγματεύονται για τους δασμούς στη Σκωτία
Πέθανε στη φυλακή ο άνδρας που είχε δολοφονήσει εξάχρονο Παλαιστίνιο στο Ιλινόι
ΒΙΝΤΕΟ: Εκκενώθηκε πριν πετάξει αεροσκάφος της American Airlines-Με τσουλήθρες έφυγαν οι επιβάτες
Εικόνες αποκάλυψης από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Τουρκία
Aεροσκάφος έκανε βουτιά για να αποφύγει σύγκρουση στις ΗΠΑ
Συρία και Ισραήλ συμφωνούν για περαιτέρω συνομιλίες με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης