Χρηματοδοτούν την εισβολή στο Αφρίν οι Τουρκοκύπριοι

Με ένα εκατομμύριο τουρκικές λίρες φιλοδώρησαν τον Τούρκο πρέσβη στα κατεχόμενα διάφορες οργανώσεις και φορείς για να στηρίξουν τις επιχειρήσεις στο Αφρίν. 
 
Η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι αυτή που πρέπει «να εμπνεύσει την εμπιστοσύνη», δήλωσε ο Τούρκος «πρέσβης» στα κατεχόμενα, Ντεριά Κανμπάι λέγοντας ότι «μια νοοτροπία (των Ε/κ) που δεν μπορεί να συνδέσει ούτε το σύστημα κινητής τηλεφωνίας, δεν μπορεί να κάνει τίποτα μαζί μας».
 
Η Χαλκίν Σεσί γράφει ότι οι δηλώσεις Κανμπάι έγιναν στο πλαίσιο επίσκεψης που δέχθηκε από διάφορες οργανώσεις και φορείς στα κατεχόμενα και οι οποίοι συγκέντρωσαν και δώρισαν ποσό περίπου 1 εκ ΤΛ (250.000 ευρώ) στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις για την επιχείρηση στο Αφρίν.
 
Αναφερόμενος στο θέμα των υδρογονανθράκων, ο Τούρκος διπλωμάτης είπε ότι η στάση των Ε/κ που λέει ότι οι Τ/κ θα πάρουν το μερίδιό τους μετά τη λύση του Κυπριακού «είναι αντίθετη στην πολιτική και κοινωνική ισότητα». Οι Τ/κ δεν είναι επιθυμητοί στη διαδικασία των συμφωνιών στα ενεργειακά, πρόσθεσε.
 
Κατά τον Ντεριά Κανμπάι η πλευρά που πάντοτε θέλει τη λύση και την ομαλοποίηση της κατάστασης στην Κύπρο είναι η τ/κ ενώ η ε/κ πλευρά είναι αυτή που πάντοτε προκαλεί εμπόδια και χαλά το κλίμα εμπιστοσύνης.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ 
 

Δειτε Επισης

Παράταση για αιτήσεις εταιρειών για είδη σε σχολικά κυλικεία
Ενίσχυση Σχεδίου Επιχορήγησης Διακοπών Συνταξιούχων ζητούν οι συνταξιούχοι από Παναγιώτου
Κλείνει για πέντε ημέρες ο δρόμος Ριζοκαρπάσου-Αποστόλου Ανδρέα
Δεν αποδέχεται την πρόταση Υπ. Παιδείας για αξιολόγηση εκπαιδευτικών η ΟΕΛΜΕΚ-Δημοψήφισμα στις 29 Μαΐου
Λήγει τα μεσάνυχτα της Κυριακής η υποβολή στοιχείων στρατευσίμων 2025 ΕΣΣΟ
Εισήγηση για οικονομική αυτονόμηση των σχολείων-«Θα παρέχονται κονδύλια ανάλογα με το μέγεθος τους»
Οι κολοσσοί του ελληνικού λιανεμπορίου που επενδύουν στα πολυκαταστήματα ERA-Η νέα εποχή μετά την εξαγορά
Παροχή βοήθειας από Υφ. Πολιτισμού για συμπλήρωση αίτησης για ΘΥΜΕΛΗ
Τραγική η κατάσταση στο ΤΟΜ Αμμοχώστου μετά από «έφοδο» της Επ. Μεταφορών-«Στεγάζεται σε μια αποθήκη»
Σημαντική πτώση στην αγορά οχημάτων-Βουτιά 20,2% στα σαλούν τον Απρίλιο