Υπουργός Παιδείας : Yψιστη προτεραιότητα της Πολιτείας η διαπαιδαγώγηση ιστορικά καταρτισμένων πολιτών

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Χαμπιαούρης, δήλωσε την Τετάρτη, ότι «καθώς η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με σωρεία σοβαρότατων κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών προκλήσεων, αναδεικνύεται ως ύψιστη προτεραιότητα της Πολιτείας η διαπαιδαγώγηση ενεργών, σκεπτόμενων και ιστορικά καταρτισμένων πολιτών, οι οποίοι θα έχουν τα εφόδια να αντισταθούν σε κάθε ακραία και μισαλλόδοξη πολιτική».
 
Γι’ αυτόν τον λόγο, συνέχισε ο κ. Χαμπιαούρης, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού υποστηρίζει ένθερμα πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην επιμόρφωση και στην ενίσχυση των εκπαιδευτικών, που επωμίζονται το δύσκολο έργο της καθοδήγησης των μελλοντικών πολιτών.
 
Ο Υπουργός Παιδείας, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφορίων, απηύθυνε χαιρετισμό στο συνέδριο «Προσεγγίζοντας το Ολοκαύτωμα μέσα από τον παιδαγωγικό φακό» που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Λανίτειο Θέατρο.
 
Στον χαιρετισμό του, ο Υπουργός Παιδείας, είπε ότι το εν λόγω συνέδριο, «είναι απόρροια της τρίτης αποστολής εκπαιδευτικών στο Διεθνές Κέντρο Διαφύλαξης της Μνήμης του Ολοκαυτώματος, YadVashem, με την αρωγή και τη συνεργασία της Πρεσβείας του Ισραήλ.
 
Πρόσθεσε ότι «η συνεργασία αυτή, η οποία ξεκίνησε το 2009, συμπεριλαμβάνει την ανάπτυξη δράσεων για τη Διεθνή Ημέρα Ολοκαυτώματος από τα Σχολεία Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης».
 
Στις δράσεις συγκαταλέγονται ετήσιες διαλέξεις από επιζήσαντες του ολοκαυτώματος σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, προβολές ντοκιμαντέρ, βιωματικά εργαστήρια, θεατρικές παραστάσεις, καθώς και προκήρυξη Ετήσιου Διαγωνισμού για το ολοκαύτωμα σε μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης.
 
Ο κ. Χαμπιαούρης είπε ότι «το 2016 υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας, ανάμεσα στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και στο YadVashem, μέσα από το οποίο θεσμοθετούνται πλέον οι οργανωμένες αποστολές και οι επιμορφώσεις εκπαιδευτικών μας για τα θέματα του Ολοκαυτώματος».
 
Ανέφερε ότι «στόχος όλων αυτών των δράσεων, όπως και του σημερινού συνεδρίου, είναι η ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών και μαθητών και ο εμπλουτισμός των γνώσεών τους για το ολοκαύτωμα, το οποίο αποτελεί μία από τις πλέον σκοτεινές στιγμές της ιστορίας της ανθρωπότητας».
 
Τέλος, ο Υπουργός Παιδείας, καλωσόρισε στην Κύπρο τη Διευθύντρια του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος, Ζανέτ Μπαττίνου, ενώ, συνεχάρη το Επαρχιακό Γραφείο Μέσης Εκπαίδευσης Λεμεσού και τον Επαρχιακό Επιθεωρητή Λεμεσού για την άρτια διοργάνωση και την ουσιαστική συμβολή τους στην επιτυχία του συνεδρίου».

Δειτε Επισης

Δίνει διευκρινίσεις για το καθεστώς των μελών η ΕΔΕΚ-Δέχεται αιτήματα η Επιτροπή Διαπιστευτηρίων
Αντικρούει τους ισχυρισμούς εκπροσώπου της Τουρκίας για δύο κράτη ο Χατζηράφτης-«Κυριαρχία KΔ σε όλο το νησί»
Λήγει τα μεσάνυχτα της Κυριακής η υποβολή στοιχείων στρατευσίμων 2025 ΕΣΣΟ
Εισήγηση για οικονομική αυτονόμηση των σχολείων-«Θα παρέχονται κονδύλια ανάλογα με το μέγεθος τους»
Αυτόν αναζητεί η Αστυνομία για τη ληστεία σε περίπτερο στη Λεμεσό (pic)
Ένταλμα σύλληψης για κατηγορούμενο σε ιδιωτική ποινική για απάτη-Κατηγορείται πως απέσπασε €560.000 σε κρυπτονομίσματα
Τι μισθό παίρνει ο Πάπας-Πόσο θα αμείβεται ο Λέων ΙΔ'
Οι κολοσσοί του ελληνικού λιανεμπορίου που επενδύουν στα πολυκαταστήματα ERA-Η νέα εποχή μετά την εξαγορά
Παροχή βοήθειας από Υφ. Πολιτισμού για συμπλήρωση αίτησης για ΘΥΜΕΛΗ
Τραγικός θάνατος για 85χρονο στη Σιά-Καταπλακώθηκε από τρακτέρ