Αποχώρησε η αντιπολίτευση από την Προανακριτική Επιτροπή για Novartis

Αποχώρησαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων για την υπόθεση Novartis.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση ακολουθεί παρελκυστική πολιτική και δεν έχει στόχο να μπει στην ουσία της υπόθεσης, καθώς βούλησή της είναι να επωφεληθεί των εντυπώσεων, όπως υποστηρίζουν.

Ο Μάκης Βορίδης από τη Νέα Δημοκρατία υποστήριξε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία επιχειρεί με μεθοδεύσεις να σχεδιάσει μια σκευωρία και ότι επιμένει στο δρόμο της σπίλωσης προσώπων αρνούμενη την ουσιαστική εξέταση της υπόθεσης.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου υπογράμμισε ότι αν η πλειοψηφία αποφασίσει να καλέσει μάρτυρες, προκειμένου να εξεταστούν, τότε το κόμμα του είναι πρόθυμο να επιστρέψει στην Προανακριτική Επιτροπή.

«Πάνε την Επιτροπή σε ευθανασία», σχολίασε ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς, ενώ ανάλογες δηλώσεις έκανε κι ο Μάριος Γεωργιάδης από την Ενωση Κεντρώων.

Νωρίτερα υπήρξε έντονη διαφωνία, καθώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούσαν να κληθούν οι μάρτυρες που αναφέρονται στη δικογραφία, ενώ η κυβερνητική πλειοψηφία επέμενε να κληθούν μόνο οι δέκα πολιτικοί για τους οποίους αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής. Σημειώνεται, τέλος, ότι το ΚΚΕ είχε ήδη αποχωρήσει από την Προανακριτική την προηγούμενη εβδομάδα.

O εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρακευόπουλος χαρακτήρισε την αποχώρηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης ως ένδειξη απροθυμίας να διαλευκανθεί η υπόθεση.

«Καθώς δεν υπάρχει καμία νομική δικαιολογία για την αποχώρηση, απομένει μόνο η εκδοχή της απροθυμίας για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Πρόκειται για μια άτακτη φυγή ενώπιον της προοπτικής να φωτιστεί ένα μεγάλο σκάνδαλο που έπληξε τη χώρα κατά τα τελευταία χρόνια. Η ελληνική κοινωνία ας είναι ήσυχη ότι η Προκαταρκτική Επιτροπή, θα συνεχίσει το έργο της για την απόδοση δικαιοσύνης», σημείωσε ο κ. Παρασκευόπουλος.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η Χαμάς απάντησε θετικά στην πρόταση ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός 60 ημερών, με ανταλλαγή ομήρων
ΒΙΝΤΕΟ: Κοντά στα σπίτια η φωτιά στην Εύβοια-Μήνυμα του 112 για εκκένωση των Τσακαίων προς Στύρα
Μαφιόζικο χτύπημα βλέπει η ΕΛΑΣ για τη δολοφονία στην Αγία Παρασκευή-Θρίλερ με την ταυτότητα του θύματος
Εγκληματική οργάνωση από τελωνειακούς στη Θεσπρωτία-Έκαναν ελέγχους μόνο σε όσους δεν πλήρωναν
ΒΙΝΤΕΟ: Νέα πυρκαγιά στην Ελλάδα-Μεγάλη φωτιά στα Μεσοχώρια Εύβοιας
Σε αστυνομικούς σταθμούς οι έξι ανήλικοι για τα επεισόδια σε δομή-Αναζητούν χώρους διαμονής οι ΥΚΕ
Αναλαμβάνει την ευθύνη ο Αγγελίδης για το χαστούκι του ΕΔΑΔ αλλά... «Η έμπρακτη ανάληψη ευθύνης δεν συνάδει με την αποχώρησή μου»
Nordic Monitor: Η Τουρκία έστησε δίκτυο κατασκοπείας στην Ευρώπη με κονδύλια της ΕΕ
Βίασαν και εκβίασαν την 14χρονη για να μη μιλήσει οι 4 Ρομά-Σε άθλια κατάσταση βρήκε το παιδί πολίτης
Νεκρός με τρεις σφαίρες στον λαιμό άνδρας στην Αγία Παρασκευή-«Κλειδί» για την υπόθεση η ταυτότητα του