Δεν αποσαφήνισε το πολιτικό του μέλλον ο Καρογιάν

Μετωπική επίθεση κατά του προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου εξαπολύει στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου που παραθέτει αυτή την ώρα στο Πολιτικό του Γραφείο ο τέως πρόεδρος του κόμματος, Μάριος Καρογιάν.
 
Μετά από μιαν μακρά περίοδο σιωπής, ο Μάριος Καρογιάν περνά στην αντεπίθεση και ασκεί σφοδρή κριτική στη σημερινή ηγεσία του ΔΗΚΟ, με φόντο τις πρόσφατες διαγραφές παραδοσιακών στελεχών του κόμματος, περιλαμβανομένου και του ιδίου, υπό το πρίσμα της κατηγορίας για επίδειξη αντικομματικής συμπεριφοράς κατά τις πρόσφατες προεδρικές εκλογές.
Η κριτική του κ. Καρογιάν επικεντρώνεται, τόσο σε σχέση με τις πολιτικές που η σημερινή ηγεσία του ΔΗΚΟ προωθεί, κυρίως όσον αφορά το Κυπριακό, αλλά και σε ό,τι αφορά τις ακολουθητέες πρακτικές αναφορικά με εσωκομματικές διαδικασίες που ακολουθούνται τα τελευταία χρόνια στην παραγωγή πολιτικής.
 
Η διάσκεψη Τύπου του κ. Καρογιάν παραχωρείται στην παρουσία φίλων και υποστηρικτών του. Επίσης στη διάσκεψη παρευρέθηκε και ο δικηγόρος του που τον εκπροσώπησε στο πειθαρχικό, Γιάννης Ιωάννου.   
Ο κ. Καρογιάν υποστηρίζει ότι αντί το ΔΗΚΟ να εκπληρώνει το ιστορικό του ρόλο βυθίζεται σήμερα σε μια πρωτοφανή κρίση που περιθωριοποιεί τις δυνάμεις  του και διασπά την ενότητα του.
«Τα αίτια της είναι θλιβερά αλλά προφανή. Ανάγονται στις προσωποπαγείς και στρατηγικά αδιέξοδες επιλογές που η ηγεσία του ΔΗΚΟ έκανε από την επόμενη κιόλας της εκλογής της. Το μεγαλύτερο κόμμα του Κέντρου παγιδεύτηκε με αυτόν τον τρόπο στη λογική της επικυριαρχίας μιας στενόκαρδης και στενόμυαλης παρέας. Αποκλειστικός της στόχος ήταν ο έλεγχος του κόμματος και η χρησιμοποίηση του ως οχήματος εξυπηρέτησης προσωπικών φιλοδοξιών» ανέφερε ο κ. Καρογιάν.

Συνεχίζοντας είπε ότι «ήδη, στο εκλογικό συνέδριο τον Δεκέμβριο του 2013 , εμφανίστηκαν πρωτόγνωρα στην ιστορία του Κόμματος φαινόμενα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εκτεταμένη καλπονοθεία στην Πάφο, που αποτελεί, πλέον για όλους κοινό μυστικό. Το μόνο που απομένει είναι να σπάσει ο όρκος της σιωπής  μεταξύ των πρωταγωνιστών της τότε εποχής».

Ο κ. Καρογιάν ερωτηθείς για την επίθεση του βουλευτή Παύλου Μυλωνά που είχε πει ότι ο πρώην Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και η ομάδα του αποτελούν καρκίνωμα για την κοινωνία, δήλωσε ότι  «ίσως θέλει να δώσει τα διαπιστευτήρια του στην μελλοντική του ηγεσία».
 

 

Δειτε Επισης

Βάζει φρένο στον Κουλία για διορισμό Γενικού Ελεγκτή η Αννίτα-Ανέβαλε το ταξίδι της, παραμένει Προεδρεύουσα
Στην ΝΥ έφτασε ο Ταταρ, συναντάται στις 28/9 με τον ΓΓ ΟΗΕ
Το μεσημέρι η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Αντόνιο Γκουτέρες
Επιμένει ο Κουλίας να διορίσει τον αντικαταστάτη Οδυσσέα-Πώς απαντά η Κυβέρνηση
«Οι διμερείς σχέσεις δεν ετεροκαθορίζονται»-Το μήνυμα της Αθήνας πριν το ραντεβού Μητσοτάκη και Ερντογάν
Εξέφρασε την ελπίδα να τεθούν οι βάσεις στη Νέα Υόρκη για επανέναρξη των συνομιλιών ο ΠτΔ
Με χαμηλές προσδοκίες βλέπει Γκουτέρες ο Πρόεδρος-Ναρκοπέδιο τα προαπαιτούμενα των Τούρκων
Αποχώρησε από την εκδήλωση η ΕΔΕΚ-«Από υπερκομματική μετατράπηκε σε κομματική και αντικυβερνητική»
Έτοιμοι για διαπραγματεύσεις στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου-Συγκρατημένα αισιόδοξοι στο Προεδρικό
Έξω από το Προεδρικό πλήθος κόσμου-Διαμαρτυρία κατά της διαφθοράς στον απόηχο της παύσης Οδυσσέα (vid&pics)