Θρίλερ με τη σύλληψη δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο από Τούρκους

Σε διπλωματικό και στρατιωτικό θρίλερ εξελίσσεται το επεισόδιο στα ελληνοτουρκικά σύνορα, όταν περίπολος από δύο άνδρες του ελληνικού στρατού συνελήφθησαν από τις τουρικές ένοπλες δυνάμεις. 

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, η περίπολος φέρεται να είχε χάσει τον προσανατολογισμό της λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών (έντονο χιόνι) και είχε εισχωρήσει σε τουρκικό έδαφος. 

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι Τούρκοι στρατιώτες συνεχίζουν την ανάκριση των Ελλήνων φαντάρων, ενώ κάποια μάλιστα τουρκικά μέσα συνδέουν τη σύλληψή τους με την κράτηση των 8 Τούρκων στρατιωτών, που διέφυγαν στην Ελλάδα κατά την απόπειρα του πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου. “Η Ελλάδα που δεν έχει παραδώσει τους πραξικοπηματίες της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία, ξεκίνσε προσπάθειες για την παράδοση των δύο στρατιωτών που συνελήφθηκαν”, σχολιάζει το τηλεοπτικό κανάλι A Haber.

Σύμφωνα με το CNN Turk για το ζήτημα της σύλληψης των δύο Ελλήνων ο τοπικός κυβερνήτης της Αδριανούπολης ενημέρωσε άμεσα την τουρκική κυβέρνηση στην Άγκυρα.

 Στο μεταξύ, πληροφορίες από την Αθήνα αναφέρουν ότι η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα βρίσκεται σε επαφή με το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, ενώ σε επαφή βρίσκονται ο ΑΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Αποστολάκης  με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ.

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι η Τουρκία εμφανίζεται να κωλισιεργεί και να εμμένει στο τυπικό, ενώ στο παρελθόν αντίστοιχα περισταστικά λύνονταν επί τόπου με αμοιβαίες εξηγήσεις.

Πρόκειται για έναν υπολοχαγό και έναν οπλίτης 5ετούς υποχρεώσεως (ΕΠΟΠ), οι οποίοι έκαναν περιπολία το πρωί της Πέμπτης (01.03.2018) στις Καστανιές του Έβρου.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Στρατού: 

Ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος.

Για το περιστατικό έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές.

Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα.

Είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται στην Αδριανούπολη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες.

Δειτε Επισης

Στη φυλακή ο 50χρονος για τη γυναικοκτονία στο Μενίδι-Ομολόγησε για την πράξη του
Επιστολή Μητσοτάκη σε φον ντερ Λάιεν για πολυεθνικές και ακρίβεια
Στον ανακριτή ο 50χρονος για τη δολοφονία στο Μενίδι
Νέα στοιχεία για την γυναικοκτονία στο Μενίδι-Την σκότωσε για μια φωτογραφία ομολόγησε κυνικά ο δράστης
Μητσοτάκης: Η διεθνής κοινότητα να αναγνωρίσει και επίσημα τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού
Θρίλερ με τη δολοφονία της 63χρονης στην Χαλκίδα-«Ήξερε τον δολοφόνο της, μπορεί να ήταν στην κηδεία»
Δεν πρόλαβε και γέννησε στο προαύλιο του νοσοκομείου της Κορίνθου
Οι Χούθι έπληξαν ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά στην Ερυθρά Θάλασσα-Δεν υπάρχουν θύματα
Βίντεο ντοκουμέντο-Η στιγμή που ο δολοφόνος συναντά την πρώην σύζυγό του στο Μενίδι λίγο πριν τη σκοτώσει
Απολογείται τη Δευτέρα ο 50χρονος για τη γυναικοκτονία στο Μενίδι-Η κυνική ομολογία και τα κίνητρα της δολοφονίας