Θέμα ΟΥΝΦΙΚΥΠ συζήτησαν Λακρουά – Ακιντζί στα κατεχόμενα

Αποκλειστικά το θέμα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ συζήτησε με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε ο Βοηθός ΓΓ του ΟΗΕ αρμόδιος για τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις Ζαν Πιέρ Λακρουά μετά τη συνάντηση με τον Μουσταφά Ακιντζί που διήρκεσε λίγο περισσότερο από μισάωρο.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα,  κ. Λακρουά είπε ότι για τον ΟΗΕ είναι σημαντικό, απαραίτητο να μπορεί να συνεχιστεί η δουλειά που κάνει η ΟΥΝΦΙΚΥΠ εδώ σε στενή συνεργασία με τις δύο πλευρές. Αυτό, πρόσθεσε, συζήτησαν και πως θα συνεχίσουν αυτή τη συνεργασία. «Ο ρόλος μας είναι να είμαστε ένας εταίρος στην ειρήνη, να αποτρέψουμε οποιαδήποτε ένταση και να διασφαλίσουμε με αυτό τον τρόπο ότι δημιουργούμε μια καλύτερη ατμόσφαιρα και εργαζόμαστε για σταθερότητα στο νησί».
 
Ερωτηθείς για το μέλλον του ξενοδοχείου Λήδρα Πάλλας στην νεκρή ζώνη, ο κ. Λακρουά είπε ότι θα συνεχίσει να το χρησιμοποιεί ο ΟΗΕ αλλά θα γίνουν αλλαγές. «Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε μέρος του, βασικά τον κάτω όροφο. Τον άλλο όροφο, είπε, θα χρησιμοποιήσει η ομάδα του Ηνωμένου Βασίλειου εάν χρειαστεί να μετακομίσει στα κεντρικά της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.
 
Τον κ. Λακρουά συνόδευε η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ ενώ από τ/κ πλευράς, εκτός από τον κ. Ακιντζί, τον εκπρόσωπό του, Μπαρίς Μπουρτζιού και τον σύμβουλό του, Ερχάν Ερτσίν παρίσταντο και ο «υπεξ», Κουντρέτ Οζερσάι.
 

Δειτε Επισης

Υπό οκταήμερη κράτηση επτά ανήλικοι για την αιματηρή συμπλοκή σε parking στη Λάρνακα
Αναζητεί οκτώ πρόσωπα η Αστυνομία που επιτέθηκαν σε τουρίστα στην Αγία Νάπα (pics)
Προσωρινή μεταβίβαση του ελέγχου του «εναέριου χώρου» ψευδοκράτους στην Άγκυρα
Στην Κύπρο αντιπροσωπία της Επιτροπής Εξωτερικών της Ρουμανικής Γερουσίας
Πληροφοριοδότης πίσω από τις συλλήψεις βαρυποινίτη και επιχειρηματιών-Μίλησε για διαμοιρασμό €50,000 εβδομαδιαίως
Ακατάπαυστη μουρμούρα Τατάρ από ΗΒ-Κατηγόρησε τον ΠτΔ για εκστρατεία απειλών, προέβαλε απαράδεκτα αιτήματα
Ελπίδα Κόμπου για ανακοινώσεις για ανθρωπιστική βοήθεια προς Γάζα μέσω Αμάλθεια-Πάνω από 1.000 τόνοι βοήθειας
Μετά τις αμυντικές δαπάνες, οι δασμοί-Πόσο μακριά θα φτάσουν οι Βρυξέλλες για να κατευνάσουν τον Τραμπ
Αποφοίτησε από το Λύκειο στα 11 της χρόνια-Η συναρπαστική ιστορία μιας χαρισματικής μικρής Γερμανίδας
Πέφτουν οι τιμές των καυσίμων-«Δεν μπορούν να γίνονται προβλέψεις για το μέλλον»