Το χρονικό της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν την Πέμπτη στον Έβρο από τις τουρκικές Αρχές θα δικαστούν για παράνομη είσοδο στην Τουρκία.

Σε αυτή την ενημέρωση, προέβη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση αναμένει την άμεση επιστροφή τους στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε επαφή με τις αντίστοιχες τουρκικές, ενώ ήδη έχει υπάρξει επικοινωνία σε καλό κλίμα μεταξύ του αρχηγού του Ελληνικού Στρατού κ. Αποστολάκη και του Τούρκου ομολόγου του. «Σεβόμαστε τις τυπικές νομικές διαδικασίες της Τουρκίας και αναμένουμε την άμεση επιστροφή τους στην Ελλάδα», κατέληξε ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Χουριέτ», «Μιλιέτ», «Σαμπάχ», «Εν Σον Χαμπέρ» και άλλα τουρκικά Μέσα μεταδίδουν την είδηση για τη δίκη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, λέγοντας πως για παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη και κατασκοπεία θα δικαστούν οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν από Τούρκους, αφού σύμφωνα με όσα μεταδίδονται αυτή θα είναι η πρόταση του εισαγγελέα.

Στο μεταξύ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης επικοινώνησε νωρίτερα με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Φ. Κουβέλη, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που έχουν συλληφθεί και κρατούνται από τις τουρκικές Αρχές.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το ΚΚΕ, ο κ. Κουβέλης τον διαβεβαίωσε ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οι δύο στρατιωτικοί θα βρίσκονται στην Ελλάδα, ενώ ο Θ. Παφίλης ζήτησε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε αυτοί να επιστρέψουν με ασφάλεια στη χώρα.

Στην ενημέρωση που παρείχε για το περιστατικό με τους δύο Έλληνες αξιωματικούς που κρατούνται από τις τουρκικές αρχές, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε: «Βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τις τουρκικές αρχές για την άμεση διευθέτηση του ζητήματος. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Αποστολάκης είχε ήδη τηλεφωνική επικοινωνία σε καλό κλίμα με τον Τούρκο ομόλογό του κ. Άκαρ. Οι νομικές τυπικές διαδικασίες στην Τουρκία θα κινηθούν άμεσα και αναμένουμε τη σύντομη επιστροφή των δύο Έλλήνων στη χώρα μας».

Να θυμίσουμε ότι στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, «λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε (χθες) από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος», όπως έγινε γνωστό από το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Το ΓΕΣ ενημέρωσε ότι «για το περιστατικό έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές, και πως από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα». Τα δύο στελέχη είναι καλά στην υγεία τους και βρίσκονται στην Αδριανούπολη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες, σύμφωνα με το ΓΕΣ.

ΚΥΠΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Δειτε Επισης

Στη φυλακή ο 50χρονος για τη γυναικοκτονία στο Μενίδι-Ομολόγησε για την πράξη του
Επιστολή Μητσοτάκη σε φον ντερ Λάιεν για πολυεθνικές και ακρίβεια
Στον ανακριτή ο 50χρονος για τη δολοφονία στο Μενίδι
Νέα στοιχεία για την γυναικοκτονία στο Μενίδι-Την σκότωσε για μια φωτογραφία ομολόγησε κυνικά ο δράστης
Μητσοτάκης: Η διεθνής κοινότητα να αναγνωρίσει και επίσημα τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού
Θρίλερ με τη δολοφονία της 63χρονης στην Χαλκίδα-«Ήξερε τον δολοφόνο της, μπορεί να ήταν στην κηδεία»
Δεν πρόλαβε και γέννησε στο προαύλιο του νοσοκομείου της Κορίνθου
Οι Χούθι έπληξαν ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά στην Ερυθρά Θάλασσα-Δεν υπάρχουν θύματα
Βίντεο ντοκουμέντο-Η στιγμή που ο δολοφόνος συναντά την πρώην σύζυγό του στο Μενίδι λίγο πριν τη σκοτώσει
Απολογείται τη Δευτέρα ο 50χρονος για τη γυναικοκτονία στο Μενίδι-Η κυνική ομολογία και τα κίνητρα της δολοφονίας