Σε απογραφή πληθυσμού προχωρούν τα κατεχόμενα

Τις 351.965 φτάνει ο πληθυσμός στα κατεχόμενα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του «οργανισμού κρατικού προγραμματισμού» για το 2017, δήλωσε ο Τουφάν Ερχιουρμάν, αναφέροντας ότι αυτό δεν τον ικανοποίησε, γι’ αυτό και ανακοίνωσε ότι θα διενεργηθεί νέα απογραφή πληθυσμού πιθανόν στις 2 Δεκεμβρίου.

Στην εβδομαδιαία διάσκεψη Τύπου ο «πρωθυπουργός» είπε ότι υπάρχει συζήτηση για το θέμα και ο ίδιος ζήτησε στοιχεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία του «οργανισμού κρατικού προϋπολογισμού» το 2011 ο πληθυσμός στην τ/κ πλευρά ήταν 286.257 ενώ το 2017 351.965, σημειώνοντας ότι στον αριθμό αυτό όμως περιλαμβάνονται οι ξένοι φοιτητές στα κατεχόμενα και όσοι έχουν άδεια εργασίας. Όμως δεν περιλαμβάνεται ο αριθμός των Τούρκων στρατιωτών και οι τουρίστες.

Ο κ. Ερχιουρμάν πρόσθεσε ότι έχουν προϋπολογίσει το ποσό των 5,5 εκ ΤΛ (περίπου 2 εκ ευρώ) για την διεξαγωγή της απογραφής πληθυσμού.
 
Το αυτόματο σύστημα καταγραφής διευθύνσεων και κατοίκων, είπε, χρειάζεται δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί και είναι πολύς χρόνος.

Δεν είναι οριστική αλλά η πιο κατάλληλη ημερομηνία, ανέφερε ο «πρωθυπουργός» Ερχιουρμάν ώστε να γίνει η απαραίτητη προετοιμασία και την τελική απόφαση για το θέμα θα λάβει το «υπουργικό συμβούλιο».

ΚΥΠΕ
 
 

Δειτε Επισης

Ανοίγει και φέτος για το κοινό η Προεδρική Κατοικία Τροόδους την Κυριακή
Μοναδική χώρα σε όλη την Ευρώπη η Κύπρος που δεν έχει προγράμματα για επαγγελματική κατάρτιση των τυφλών
Τα τέλη για το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λευκωσίας ανακοίνωσε ο Δήμος Λευκωσίας
Ανησυχία Επ. Περιβάλλοντος για διάβρωση σε παραλίες Δ. Λεμεσού-Τέθηκε θέμα Βάσεων από το ΑΚΕΛ
Τις κατηγορίες χορηγιών του σχεδίου για ηλεκτροκίνηση ανακοίνωσε το ΤΟΜ
Πήρε για τα καλά την ανιούσα ο υδράργυρος-Κίτρινη προειδοποίηση από Μετεωρολογική, κόκκινη από το Τμήμα Δασών
Διαβεβαίωση Κυβέρνησης για στήριξη Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης-Αιτήσεις και υδατικό στο επίκεντρο σύσκεψης
Καταγγέλλει «δυσμενή διάκριση μαθητών» ο Σύνδεσμος για Δυσλεξία-Έστειλε επιστολή στο ΥΠΑΝ
Έναρξη υποβολής αιτήσεων για αποζημιώσεις σε γεωργούς που επλήγησαν-Όλες οι πληροφορίες
Νέο σχέδιο ενίσχυσης της ηλεκτροκίνησης ύψους 2,5 εκατομμυρίων ενέκρινε το Υπουργικό