“Δεν είμαστε πράκτορες”

“Δεν είμαστε πράκτορες”, φέρονται να δήλωσαν στην κατάθεσή τους οι δύο Έλληνες στρατιώτες που συνελήφθηκαν στον Έβρο. Την κατάθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτών αποκαλύπτουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
 
Ο Άγγελος Μιτρετόδης φέρεται να κατέθεσε ότι κατά τις 10.30 χθες βγήκαν σε περιπολία. “Το χιόνι ήταν γύρω στα 20-25 εκατοστά. Όταν είδαμε ίχνη παπουτσιών πάνω στο χιόνι αρχίσαμε να τα ακολουθούμε σκεπτόμενοι ότι είναι ίχνη παράνομων μεταναστών. Ακολουθώντας τα ίχνη φτάσαμε κάτω από ένα δέντρο, απέναντί μας βρέθηκαν Τούρκοι στρατιώτες και μας πήραν τα όπλα. Μετά μας μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα. Εμείς δεν είμαστε πράκτορες, δεν περάσαμε τα σύνορα σκόπιμα. Περάσαμε τα σύνορα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών”, φέρεται να είπε. 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στην κατάθεσή τους ανέφεραν πως τις εικόνες που τράβηξαν με το κινητό τους θα τις έστελναν σε ανωτέρους αξιωματικούς τους. 
 
Οι Έλληνες στρατιωτικοί προφυλακίστηκαν από τουρκικό δικαστήριο με την κατηγορία για “παραβίαση πρώτου βαθμού απαγορευμένης στρατιωτικής περιοχής”, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η απόφαση για προφυλάκιση λήφθηκε επίσης λόγω “υποψίας ότι θα αποδράσουν”, “για υποψία παραποίησης στοιχείων”, για ‘μη άδεια παραμονής τους στην Τουρκία”, για ‘πιθανότητα διαφυγής τους στο εξωτερικό”. Το δικαστήριο αποφάσισε επίσης να ερευνήσει τα ψηφιακά δεδομένα που βρέθηκαν στην κατοχή τους.
 
Η ελληνική κυβέρνηση πάντως βρίσκεται σε διαρκή επαφή, σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο, με την Τουρκία. Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, από το μεσημέρι της Πέμπτης, και ότι βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.
 
Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης σημειώνεται εξάλλου, ότι δεν τίθεται θέμα κατασκοπείας και ότι η μοναδική κατηγορία την οποία αποδέχεται η Ελλάδα είναι αυτή της παράνομης εισόδου των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στο τουρκικό έδαφος.
 
Κυβερνητικοί αξιωματούχοι εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι οι κατηγορίες περί κατασκοπείας θα αποσυρθούν, ενώ παράλληλα εκτιμούν ότι το θέμα θα έχει λήξει μέχρι τη Δευτέρα.
 
ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Στη φυλακή ο 50χρονος για τη γυναικοκτονία στο Μενίδι-Ομολόγησε για την πράξη του
Επιστολή Μητσοτάκη σε φον ντερ Λάιεν για πολυεθνικές και ακρίβεια
Στον ανακριτή ο 50χρονος για τη δολοφονία στο Μενίδι
Νέα στοιχεία για την γυναικοκτονία στο Μενίδι-Την σκότωσε για μια φωτογραφία ομολόγησε κυνικά ο δράστης
Μητσοτάκης: Η διεθνής κοινότητα να αναγνωρίσει και επίσημα τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού
Θρίλερ με τη δολοφονία της 63χρονης στην Χαλκίδα-«Ήξερε τον δολοφόνο της, μπορεί να ήταν στην κηδεία»
Δεν πρόλαβε και γέννησε στο προαύλιο του νοσοκομείου της Κορίνθου
Οι Χούθι έπληξαν ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά στην Ερυθρά Θάλασσα-Δεν υπάρχουν θύματα
Βίντεο ντοκουμέντο-Η στιγμή που ο δολοφόνος συναντά την πρώην σύζυγό του στο Μενίδι λίγο πριν τη σκοτώσει
Απολογείται τη Δευτέρα ο 50χρονος για τη γυναικοκτονία στο Μενίδι-Η κυνική ομολογία και τα κίνητρα της δολοφονίας