Ξεκουράζεται στο λιμάνι Λεμεσού το περίφημο αμερικανικό «Iwo Jima»

Στο οικόπεδο 10 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομική Ζώνης βρίσκεται από προχθές Σάββατο το ένα εκ των δύο σκαφών που ναύλωσε η Exxon Mobil, το Med Surveyor, για διενέργεια ερευνών σε τρεις στόχους εντός του τεμαχίου 10, ενόψει της γεώτρησης που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έβαλε πλώρη για το Οικόπεδο 10 το Med Surveyor (χάρτης)

Την ίδια ώρα στο λιμάνι Λεμεσού παραμένει το δεύτερο σκάφος Ocean Investigator, το οποίο θα πραγματοποιήσει επίσης στο οικόπεδο 10, ενόψει της γεώτρησης, αρχαιολογικές έρευνες. Το Ocean Investigator αναμένεται να αναχωρήσει με τη σειρά του για το οικόπεδο 10 εντός των αμέσως επόμενων ημερών.

 
Στο μεταξύ, λίγο μετά τις εννέα το πρωί κατέπλευσε στο λιμάνι Λεμεσού το περίφημο «Iwo Jima» του έκτου αμερικανικού στόλου. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο στον κόσμο, επανδρωμένο με δυόμιση χιλιάδες άτομα, μέλη πληρώματος και πεζοναύτες και με δυνατότητα μεταφοράς ιπτάμενων μέσων.
 
Το αμερικανικό πλοίο προερχόμενο από τη Χάιφα κατέπλευσε στην Κύπρο για ανεφοδιασμό και ξεκούραση του πληρώματος, καθώς συμμετείχε στην άσκηση «Juniper Cobra 2018», που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ισραήλ, στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου και της ΑΟΖ της.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του έκτου στόλου των ναυτικών δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών, το υπερμεγέθες «Iwo Jima» βρίσκεται στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου για επιχειρήσεις ναυτικής ασφάλειας.

 

Δειτε Επισης

Το ψευδοκράτος προσκλήθηκε σε εκδηλώσεις του συντάγματος του Αζερμπαϊτζάν-Μεγάλο κέρδος βλέπει ο Τατάρ
Συγκαλείται το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής στην Ελλάδα για το Κυπριακό
Επιμένει στα δύο κράτη το τουρκικό ΥΠΕΞ-«Η ε/κ πλευρά δεν θέλει καν να αρθρώσει τη λέξη συνεργασία»
Έτοιμος να συμβάλλει στο θέμα των οδοφραγμάτων δηλώνει ο Χαρμαντζί
Πλήρως δεσμευμένο στη διαδικασία εξεύρεσης λύσης υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών το ΗΒ
Τα συμπεράσματα των κομμάτων για τη διευρυμένη συνάντηση της Νέας Υόρκης
Λιού Γιαντάο: Κίνα και Κύπρος υποστηρίζουν σθεναρά η μία την άλλη σε θέματα κυριαρχίας,
Ισχυρισμοί Τατάρ για μη ανακοίνωση διάνοιξης σημείων διέλευσης-«Το ζήτημα θα είχε επιλυθεί εάν δεν επέμεινε ο Χριστοδουλίδης»
Μέχρι τέλος Ιουλίου πρόθεση συμμετοχής της ΚΔ στο SAFE-Στην Κύπρο εκπρόσωποι της Αμυντικής Βιομηχανίας
Έτοιμος για συμφωνία o Χριστοδουλίδης για τα σημεία διέλευσης-Παρουσίασαν χάρτες τα Ηνωμένα Έθνη