Έντονη ανησυχία για την εμπορική αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ, εκφράζει ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ

Έντονη ανησυχία εκφράζει ο νέος Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς σχετικά με την αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ, αναφορικά με την επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.
 
Ερωτηθείς από την εφημερίδα «Bild» αν ο εμπορικός πόλεμος με τις ΗΠΑ θα συζητηθεί στη συνάντηση των ΥΠΟΙΚ των G20 στο Μπουένος Άιρες, ο κ. Σολτς είπε πως θα ήταν επιφυλακτικός στη χρήση του όρου «πόλεμος».
 
«Αλλά είμαι σοβαρά ανήσυχος διότι το υπόβαθρο της ευημερίας μας – το ελεύθερο εμπόριο – τίθεται σε κίνδυνο» πρόσθεσε.
 
Ο προστατευτισμός δεν είναι η απάντηση στις δυσκολίες της εποχής μας, είπε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ και συμπλήρωσε: «Η κατάσταση είναι σοβαρή».
 
Ο κ. Σολτς δήλωσε την Κυριακή ότι η Γερμανία θα συνεχίσει τις συνομιλίες σε μια προσπάθεια να μεταπείσει τις ΗΠΑ από την επιβολή των τιμωρητικών δασμών στην εισαγωγή χάλυβα και αλουμινίου.
 
Σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της εγχώριας βιομηχανίας των ΗΠΑ, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε στις αρχές Μαρτίου την επιβολή δασμών κατά 25% στην εισαγωγή χάλυβα και 10% στην εισαγωγή αλουμινίου.
 

Δειτε Επισης

Εκτόξευση βλήματος από το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζα-Ένδεκα νεκροί
Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στις συγκρούσεις Ταϊλάνδης-Καμπότζης παρά την έκκληση για εκεχειρία
Μητέρα τέρας δολοφόνησε τα δίδυμά της και τα πέταξε σαν σκουπίδια-Συνελήφθη μετά από πέντε χρόνια
Έκκληση Ουκρανίας στον ΟΗΕ: Ζητούμε άμεση κατάπαυση πυρός
Διεθνής Διάσκεψη για Παλαιστίνη-Ομάδες Εργασίας για την πορεία προς τη λύση των δύο κρατών
Καταγγέλλει έλλειψη ανθρωπιάς για τη Γάζα ο Γκουτέρες-«Έκρηξη θανάτων και καταστροφής»
Στον ΟΗΕ η Καμπότζη για κλιμάκωση με Ταϊλάνδη-Απαιτείται άμεση κατάπαυση του πυρός άνευ όρων
Τρεις άμαχοι νεκροί σε επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία
Πάνω από 20 νεκροί σε επιθέσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας
Ο αμερικανικός στρατός σκότωσε στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία