Μήνυμα εμπρηστών η φωτιά στο όχημα των δημοσιογράφων στην Πάφο

Κακόβουλα, με τη χρήση εύφλεκτης ύλης, τέθηκε η φωτιά σε όχημα ζεύγους δημοσιογράφων στην Πάφο, όπως δείχνουν οι εξετάσεις στη σκηνή, σύμφωνα με την Αστυνομία, η οποία διεξάγει  εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης.
 
Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου και υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλης Ιωάννου, ανέφερε πως σήμερα στις 03:30 το πρωί εκδηλώθηκε φωτιά σε αυτοκίνητο σε αυλή κατοικίας σε χωριό της Επαρχίας Πάφου.
 
Ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως το όχημα ανήκει σε ζεύγος δημοσιογράφων, ηλικίας 41 και 37 χρονών  επίσης από την Πάφο.
 
Από τη φωτιά το αυτοκίνητο υπέστη εκτεταμένες ζημιές, η αξία των οποίων δεν έχει υπολογιστεί ακόμη. 
 
Ελαφρές ζημιές – όπως είπε- έχει υποστεί και δεύτερο αυτοκίνητο, το οποίο ανήκει σε 40χρονο γείτονα και το οποίο ήταν σταθμευμένο δίπλα από το πρώτο.
 
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου, εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν από τη σκηνή διάφορα τεκμήρια, τα οποία θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις.
 
Επιπρόσθετα σημείωσε πως από πλευράς Αστυνομίας λαμβάνονται καταθέσεις και αξιολογούνται πληροφορίες.
 
Ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως σύμφωνα με τους παραπονούμενους η κατεύθυνση που δίδεται είναι η επαγγελματική δραστηριότητα  τους ως λειτουργοί των ΜΜΕ.

 Η ‘Ένωση Συντακτών Κύπρου καταδικάζει τον εμπρησμό
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Κύπρου εκφράζει την έντονη ανησυχία του και καταδικάζει απερίφραστα τον εμπρησμό οχήματος των δημοσιογράφων Μάριου και Σταυρούλας Ιγνατίου, τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Πάφο.
Οι δύο συνάδελφοι είναι πεπεισμένοι ότι η κακόβουλη αυτή ενέργεια έχει να κάνει με τη δημοσιογραφική ιδιότητά τους και πιθανές αναρτήσεις ή δημοσιεύματά τους.
 
Το Δ.Σ. της ΕΣΚ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του προς τους δύο συναδέλφους και καλεί τις αρμόδιες Αρχές και πρωτίστως την Αστυνομία όπως δράσουν πάραυτα. Το έγκλημα αυτό επιβάλλεται να διαλευκανθεί τάχιστα και όσοι και όποιοι ενέχονται να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, για να τιμωρηθούν παραδειγματικά.
 
Το δημοσιογραφικό λειτούργημα πρέπει να τυγχάνει προστασίας και στήριξης από τα αρμόδια όργανα του κράτους πάντοτε, κυρίως όμως όταν θίγει συμφέροντα διερευνώντας υποθέσεις που χρήζουν δημόσιας προσοχής.
 
Καταδικάζει η αστυνομία 
 
Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως σε σχέση με την κακόβουλη ενέργεια σε βάρος ζεύγους δημοσιογράφων, η Αστυνομία καταδικάζει το γεγονός και εκφράζει τη στήριξη και την αποφασιστικότητά της για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη, ήδη από την πρώτη στιγμή ανακριτές του ΤΑΕ Πάφου άρχισαν εξετάσεις, αξιολογώντας όλα τα στοιχεία και τις πληροφορίες. Οι έρευνες είπε πως είναι σε εξέλιξη ενώ πρόσωπα έχουν ανακριθεί στο ΤΑΕ Πάφου. 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Σε λειτουργία η πρώτη αφαλάτωση από τα ΗΑΕ-Ευχαριστίες Παναγιώτου
Από την κίτρινη στην πορτοκαλί προειδοποίηση-Θα φτάσει τους 43 βαθμούς ο υδράργυρος
Σε σοβαρή κατάσταση 54χρονη μετά από τροχαίο-Έχασε τον έλεγχο του οχήματός της και έπεσε σε γκρεμό
Ποινή φυλάκισης επτά ετών σε 30χρονο για 333 γραμμάρια κοκαΐνη και κάνναβης
Προσοχή στους ταξιδιώτες συστήνει η Υπηρεσία Καταναλωτή-Φαινόμενα ελλιπής πληροφόρησης ασφάλισης ταξιδιού
Υπό τριήμερη κράτηση ο 41χρονος για τα επεισόδια στο σύνδεσμο της Ομόνοιας στη Λάρνακα
Καθορίστηκαν με νόμο οριζόντια καθήκοντα για αντιδημάρχους-Ενέκρινε πακέτο τροποποιήσεων η Βουλή
Πτώση πυροσβεστικού ελικοπτέρου στην Ελευσίνα-Συμμετείχε σε κατάσβεση πυρκαγιάς
Προκλητικός και πάλι ο Τατάρ-Τα βάζει με την Ε/κ πλευρά για «άδικες επιθέσεις» στο περιουσιακό ζήτημα
Πρόωρη εθελούσια αφυπηρέτηση και ασφάλιση αστυνομικών στο επίκεντρο συνάντησης Χαρτσιώτη-ΙΣΟΤΗΤΑΣ