Συνολικά 22 προϊόντα κρίθηκαν ακατάλληλα για την υγεία και την ασφάλεια των καταναλωτών εντός ΕΕ

Συνολικά 22 προϊόντα που παρουσιάζουν κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλεια των καταναλωτών και που δεν είναι τρόφιμα έχουν καταχωρηθεί στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών για Επικίνδυνα Προϊόντα GRAS -RAPEX.
 
Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή (ΥΠΚ) του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού αναφέρει ότι «τα 22 προϊόντα, είτε παρόμοια αυτών, είναι πιθανό να βρίσκονται στην αγορά της Κύπρου
και να απειλούν άμεσα την υγεία και ασφάλεια των καταναλωτών και κυρίως των παιδιών».
 
Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή έχει ήδη αρχίσει εντατικούς ελέγχους της αγοράς για τυχόν εντοπισμό των προϊόντων ώστε να προχωρήσει σε δέσμευση και απόσυρση τους.
 
Καλεί τους εισαγωγείς, διανομείς, πωλητές ή καταναλωτές που τυχόν κατέχουν τέτοια προϊόντα να σταματήσουν αμέσως την διάθεση ή τη χρήση τους και να ειδοποιήσουν την Υπηρεσία.
 
Στα προϊόντα, συγκαταλέγονται παιγνίδια, ρούχα, γιρλάντα αμφίεσης, αλυσίδα στήριξης πιπίλας και στην μεγάλη τους πλειοψηφία τους είναι κατασκευασμένα στην Κίνα.
 
 Για περαιτέρω πληροφορίες ή για υποβολή καταγγελίας οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή μέσω της ιστοσελίδας της ή στα κατά τόπους επαρχιακά της γραφεία.

Δειτε Επισης

Σε ύψιστο συναγερμό οι ιρανικές υπηρεσίες Πληροφοριών παρά την εκεχειρία
Μίλησε με τον Τραμπ για τα F-35 ο Ερντογάν-Ξεκίνησαν τεχνικές συζητήσεις
Mήνυμα νίκης από Χαμενεΐ μετά την εκεχειρία-«Οι ΗΠΑ δεν πέτυχαν τίποτα από τον πόλεμο, νίκη του ιρανικού λαού»
Ανθίζει το παγκόσμιο λαθρεμπόριο κοκαΐνης-Στα 25 εκατομμύρια οι χρήστες
Απίστευτες εικόνες από την κακοκαιρία στο Παρίσι-Δύο νεκροί, ο ένας 12χρονος
Καταγγέλλει επίθεση Ισραηλινών με 4 νεκρούς αμάχους σε Δυτική Όχθη η Πρεσβεία Παλαιστίνης
Η ανάλυση των Ιρανών για τον τερματισμό του πολέμου-«Στρατιωτικό θάρρος η ενημέρωση για την επίθεση»
Συμφωνία με Συμβούλιο Ευρώπης για ίδρυση ειδικού δικαστηρίου υπέγραψε ο Ζελένσκι
Εμπλοκή στα συμπεράσματα για την Ουκρανία στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Διαψεύδει πως μεταφέρθηκαν τα αποθέματα ουρανίου του Ιράν ο Τραμπ-Επιμένει ότι καταστράφηκαν από τις ΗΠΑ