Έβαλε πλώρη για το Οικόπεδο 10 το Med Surveyor (χάρτης)

Για το Οικόπεδο 10 αναχώρησε σήμερα το πρωί από το Λιμάνι Λεμεσού το ερευνητικό σκάφος της ExxonMobil Med Surveyor, το οποίο μέσα στις επόμενες βδομάδες θα διενεργήσει περιβαλλοντικές μελέτες στο οικόπεδο 10 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, όπου η κοινοπραξία Exxon Mobil-Qatar Petroleum αναμένεται τον προσεχή Οκτώβριο να πραγματοποιήσουν γεώτρηση.
 
Την ίδια ώρα το δεύτερο ερευνητικό σκάφος της αμερικανικής εταιρίας , Ocean Investigator, παραμένει στο Λιμάνι Λεμεσού. Το , Ocean Investigator θα πραγματοποιήσει τις αρχαιολογικές έρευνες στο οικόπεδο 10.
 
Το Ocean Investigator αναμένεται να εκτελέσει κάποιες φορτώσεις εξοπλισμού, οι οποίες θα μεταφερθούν στο χώρο δράσης του, που είναι στο οικόπεδο 10. Αναμένεται να μείνει για λίγες μέρες εντός του λιμένα για να εκτελέσει αυτές τις εργασίες και ακολούθως θα αναχωρήσει για τον προορισμό του.
 
 
Πάντως μέχρι στιγμής δεν παρατηρείται οποιαδήποτε κίνηση από τουρκικής πλευράς αφού δεν έχει εκδοθεί καμία παράτυπη Navtex από πλευράς Τουρκίας πέραν από τη γνωστή η οποία περικυκλώνει την Κύπρο και αφορά διενέργεια άσκησης πολεμικού σκάφους με τη ρυμούλκηση υποβρύχιας συσκευής γεγονός που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να δούμε ξανά τουρκικά πολεμικά πλοία εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.
 
Με τη νέα Navtex που εκδόθηκε από τον σταθμό της Αττάλειας δεσμεύτηκε μια τεράστια θαλάσσια περιοχή περίπου 40 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων από τα βορειοανατολικά του Αποστόλου Ανδρέα μέχρι τα δυτικά της Πάφου η οποία ωστόσο δεν συμπίπτει σε κανένα σημείο με τη δεσμευμένη από την Κυπριακή Δημοκρατία περιοχή για τη διενέργεια ερευνών για λογαριασμό της ExxonMobil στο Οικόπεδο 10.
 
H τουρκική Navtex δεσμεύει τις εν λόγω περιοχές για την περίοδο 11 με 18 Μαρτίου και 22 με 29 Μαρτίου.

Δειτε Επισης

Επιχείρηση «Ιστός Αράχνης»-Πώς στήθηκε επί 18 μήνες το σαμποτάζ των Ουκρανών στις ρωσικές βάσεις
Έκλεισαν οι κάλπες στην ΕΔΕΚ-Η ώρα της κρίσης για Αναστασίου και Διομήδους
Έφυγαν για Κωνσταντινούπολη οι Ρώσοι-Ο Ζελένσκι υποστηρίζει ότι θα στείλει αντιπροσωπεία για τις συνομιλίες
Βλάβη σε αγωγό από μπάζωμα άφησε χωρίς νερό την Πάφο-Τη Δευτέρα αποκαθίσταται πλήρως το πρόβλημα
Χειροπέδες σε δύο νεαρούς για τον εμπρησμό οχήματος στον Άγιο Δομέτιο
Οι σκληροπυρηνικοί Ultras της Παρί, ο Ζιντάν και το φιάσκο των Αρχών-Οι λόγοι πίσω από τα επεισόδια στο Παρίσι
Σαμποτάζ σε ρωσικές βάσεις από τους Ουκρανούς-Κατέστρεψαν με drone πάνω από 40 μαχητικά
Συμπληρώνονται έξι χρόνια από την εφαρμογή του ΓΕΣΥ-«Ήρθε για να μείνει» το μήνυμα του υπουργού Υγείας
Αυτή είναι η απάντηση των 13 σημείων της Χαμάς που ο Γουίτκοφ χαρακτήρισε «απαράδεκτη»
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που όχημα πέφτει πάνω στους οπαδούς της Παρί στη Γαλλία