Πραγματογνώμονες από την Ελλάδα στην Άγκυρα για την υπόθεση των δύο στρατιωτικών

Η Αθήνα έχει στείλει πραγματογνώμονα στην Άγκυρα ο οποίος θα λειτουργήσει ως τεχνικός σύμβουλος στην υπόθεση της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Αυτό δήλωσε, σήμερα, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. Ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι υπάρχει ήδη χρονοτριβή από την πλευρά της Τουρκίας, η οποία γίνεται στο όνομα της ολοκλήρωσης της πραγματογνωμοσύνης, σχετικά με το αν υπάρχουν επιλήψιμα ίχνη στα τηλέφωνα των δύο στρατιωτικών.  «Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες λένε ότι δεν υπάρχουν και κατά συνέπεια ο αρμόδιος εισαγγελέας περιμένει την πραγματογνωμοσύνη από το εγκληματολογικό ινστιτούτο της Τουρκίας προκειμένου να συντάξει το κατηγορητήριο του», σημείωσε ο κ. Κουβέλης .

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι η ελληνική πλευρά προσπαθεί να επικεντρωθεί στο νομικό επίπεδο και να αποκλειστεί οποιαδήποτε άλλη κατηγορία πλην του πλημμελήματος της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη περιοχή.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες αναφορές του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου περί ομηρείας των δύο στρατιωτικών, τις χαρακτήρισε «υπερτροφικό λόγο».
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αποφυλάκιση Κασιδιάρη προτείνει η Εισαγγελέας Εφετών
Νέα αποκάλυψη για τους θανάτους των βρεφών στην Αμαλιάδα-Εύρημα δείχνει ασφυξία
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναλαμβάνω το βάρος της ευθύνης στο όνομα όσων κυβέρνησαν και δεν άλλαξαν το κράτος
Ενοχή για τους επτά προτείνει η Εισαγγελέας στην πρώτη δίκη για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
Σε ειδικό θάλαμο η γιατρός με αιμορραγικό πυρετό στο νοσοκομείο της Λάρισας
Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της ελληνικής Κυβέρνησης μετά τις παραιτήσεις
Σε κρίσιμη κατάσταση 35χρονος που μαχαιρώθηκε σε πανηγύρι της Μυτιλήνης
Έδωσε πληροφορίες σε Γεραπετρίτη με εκκλησίες που είναι στόχοι του ISIS oΠατριάρχης Θεόφιλος
Σήμερα η πρόταση της ευρωπαίας Εισαγγελέως για τους «7» στο Εφετείο της Αθήνας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Πάλεψα με τα ρεύματα και έφτασα με δυσκολία, λέει ο αστυνομικός που έσωσε μητέρα και κόρη που παρασύρθηκαν με φουσκωτό στην Εύβοια