Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την υπόθεση Σκρίπαλ ζητά η Βρετανία

Την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ζητά η βρετανική κυβέρνηση για να καταγγείλει τη ρωσική επίθεση εναντίον του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως χαρακτηρίζει την επίθεση με νευροτοξική ουσία σε βάρος του Σεργκέι Σκρίπαλ και της κόρης του.
 
Το βρετανικό αίτημα υποβλήθηκε περίπου μία ώρα πριν η Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι παρουσιάσει από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων προτάσεις για τα βρετανικά αντίποινα σε βάρος της Μόσχας.
 
Το Λονδίνο είχε δώσει διορία ως τα μεσάνυχτα για μία «πειστική» απάντηση από τη Ρωσία για το πώς η ρωσικής παρασκευής ουσία «Νόβιτσοκ» βρέθηκε στο Σόλσμπερι και στον οργανισμό του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα και της Γιούλια Σκρίπαλ.
 
Η ρωσική κυβέρνηση απάντησε ότι δεν απαντά σε τελεσίγραφα και ότι για να δώσει μία εξήγηση θα πρέπει να αποκτήσει πρόσβαση στο δείγμα της ουσίας που ανίχνευσαν οι βρετανικές αρχές.
 
Νωρίτερα το πρωί η κ. Μέι συζήτησε τις κυρώσεις που θα προτείνει με τα μέλη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας στην Ντάουνινγκ Στριτ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Αεροσκάφος συνετρίβη σε αυτοκινητόδρομο στην Ιταλία-Νεκροί οι δυο επιβαίνοντες
Προς εμπορική συμφωνία ΕΕ με ΗΠΑ-Στο 15% οι δασμοί, οι εξαιρέσεις
Τη στρατηγική του για την Τεχνητή Νοημοσύνη παρουσίασε ο Λευκός Οίκος-Στόχος η παγκόσμια κυριαρχία των ΗΠΑ
Ηλικιωμένη κατηγορείται ότι σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Νετανιάχου
Άνοιξε ο δρόμος για την πώληση Eurofighter στην Αγκυρα-Η Τουρκία και η Βρετανία υπέγραψαν συμφωνία
Δεκατετράχρονος βρέθηκε νεκρός από το κρύο σε ηφαίστειο στα 4.700 μέτρα-Το ανατριχιαστικό τελευταίο του μήνυμα
Για μαζικό λιμό στη Γάζα προειδοποιούν ανθρωπιστικές οργανώσεις-Πάνω από 20 παιδιά πέθαναν από υποσιτισμό σε 72 ώρες
Στο 15% οι αμερικανοί δασμοί στα ιαπωνικά αυτοκίνητα έπειτα από συμφωνία
Συζήτηση και ενημέρωση για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
Δασμούς 19% στις εισαγωγές από τις Φιλιππίνες ανακοίνωσε ο Τραμπ