Την βοήθεια και τη φωνή της Βουλής ζήτησαν Κούρδοι από τον Συλλούρη

Τη λύπη του για τα όσα συμβαίνουν στο Αφρίν, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης σε ομάδα Κούρδων, οι οποίοι βρίσκονταν συγκεντρωμένοι έξω από το κτήριο της Βουλής των Αντιπροσώπων κατά τη διάρκεια σύντομης συνομιλίας που είχε μαζί τους.

«Λυπούμαστε για την εισβολή που βλέπουμε ότι γίνεται στη Συρία και ιδιαίτερα στο Αφρίν», είπε ο κ. Συλλούρης, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης και στα γεγονότα του 1974 στην Κύπρο.

Βλέπουμε, πρόσθεσε, «και το ανθρωπιστικό, πέραν του άλλου ζητήματος, που φαίνεται ότι πολλοί αθώοι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και σκοτώνονται καθημερινά και βλέπουμε και τη διεθνή αναλγησία όπως την έχουμε δει και στην Κύπρο».

Από την πλευρά τους εκπρόσωποι των Κούρδων, μιλώντας μέσω διερμηνέα, ζήτησαν τη στήριξη της κυπριακής Βουλής αλλά και των Ευρωβουλευτών για ανάδειξη διεθνώς του ζητήματος και στενή παρακολούθηση του τι συμβαίνει στο Αφρίν σε καθημερινή βάση.

«Ζητούμε τη βοήθεια σας και τη φωνή σας σε αυτό το θέμα», είπαν και παρέδωσαν υπόμνημα στον Πρόεδρο της Βουλής. «Θα το εξετάσουμε με τα κόμματα και τους Βουλευτές», είπε ο κ. Συλλούρης.

ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ξεκαθαρίζει το Τμ. Περιβάλλοντος για τους πύργους στη Λάρνακα-«Δεν γνωμοδοτεί βάσει του ποιος είναι ο αιτητής»
Απομακρύνθηκαν τουλάχιστον 50.000 πολίτες στην Τουρκία-Μάχη με τις φλόγες, καταστράφηκαν σπίτια
Και όμως ο Καπηλιώτης δικαίωσε την Ανδριάνα και όλους τους πολίτες, εκθέτοντας το Σώμα που υπηρετούσε
Σε πνιγμό εντός ύδατος φαίνεται να οφείλεται ο θάνατος 28χρονου στη Γεροσκήπου
Καρατομήθηκε η Ντόρια Βαρωσιώτου που εξέδωσε το πόρισμα για Θανάση, απολύθηκε από το Δικαστικό Σώμα-Απόφαση με σκιές
Συνεχίζουν να ανταλλάζουν πυρά ΔΗΣΥ και Άλμα-Μετωπική σύγκρουση για τους πύργους στη Λάρνακα
ΒΙΝΤΕΟ: Εικόνες αποκάλυψης από την καταστροφική πυρκαγιά στην Τουρκία-Στάχτη έγιναν ολόκληρες περιοχές
Πρόταση νόμου για δημιουργία νέου ενιαίου επαγγελματικού συνταξιοδοτικού σχεδίου για αξιωματούχους
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στα Λατσιά ο 16χρονος Κύπρος (pic)
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα στα Κούκλια-Επιστρατεύτηκαν δύο πτητικά μέσα