Τη σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας συζήτησαν Αλέξης Τσίπρας και Σταύρος Θεοδωράκης

Συνάντηση με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη πραγματοποίησε σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την οποία οι δύο πολιτικοί συζήτησαν διεξοδικά την πρόταση του Ποταμιού για σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Κατά τη συνομιλία του με τον κ. Θεοδωράκη, ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία δημιουργίαςθεσμών που θα συμβάλλουν στην καλλιέργεια κλίματος συναίνεσης στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής. Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε θετικός απέναντι στην πρόταση του Ποταμιού, η οποία, όπως επισήμανε, μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης.

Όπως μετέφερε ο κ. Τσίπρας στον επικεφαλής του Ποταμιού, ο ίδιος θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Βουλής να θέσει το θέμα στην αρμόδια διαρκή επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας για να συζητηθεί διεξοδικά.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την πρόθεσή του να αξιοποιηθεί η πρόταση στο πλαίσιο της αναβάθμισης και μετεξέλιξης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής σε Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Ασφάλειας.

Επιπλέον ενημέρωσε τον επικεφαλής του Ποταμιού ότι το ΥΠΕΞ προετοιμάζει σχέδιο για τη δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας με επιχειρησιακές αρμοδιότητες, στα πρότυπα αντίστοιχων δομών άλλων χωρών. Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον κ. Θεοδωράκη να συμβάλει στη σχετική συζήτηση, ενώ, όπως διευκρίνισε,αντίστοιχο αίτημα πρόκειται να διατυπωθεί και προς ταυπόλοιπα κόμματα.

Όπως διευκρινίζεται από πλευράς κυβέρνησης, το Συμβούλιο που προτείνει ο επικεφαλής του Ποταμιού είναι διακομματικό όργανο, ενώ το Συμβούλιο του οποίου τη δημιουργία επεξεργάζεται το ΥΠΕΞ είναι κυβερνητικό-επιχειρησιακό, με ανεξάρτητη υπόσταση των δύο οργάνων.

Παράλληλα, κατά τη συνομιλία τους μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, οι δύο πολιτικοί αναφέρθηκαν και στις πρόσφατες εξελίξεις στον χώρο του ελληνικούποδοσφαίρου.

Ο πρωθυπουργός έστειλε αυστηρό μήνυμα ότι «πρέπει να αποφασίσουμε ότι αυτός ο γόρδιος δεσμός πρέπει να κοπεί και πρέπει να αποφασίσουμε όλοι μαζί ότι πρέπει να αγνοήσουμε το πολιτικό κόστος». Είναι θέμα πολιτικής βούλησης η επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος, υποστήριξε ο Έλληνας πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι ίδιος είναι αποφασισμένος να προχωρήσει. 

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Ποταμιούυπογράμμισε την ανάγκη θέσπισης κανόνων και νόμων στον χώρο του ποδοσφαίρου, προκειμένου να αποτραπούν αυτού του είδους οι συμπεριφορές.

Δειτε Επισης

Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ-«Οι παγκόσμιες απειλές απαιτούν παγκόσμιες λύσεις»
Συνελήφθη 41χρονος που πριν από 10 χρόνια είχε πυροβολήσει κατά αστυνομικών με καλάσνικοφ κατά τη διάρκεια καταδίωξης
Πώς έστησαν την αδιανόητη τηλεφωνική απάτη με θύμα τον 13χρονο-«Η μάνα σου τραυμάτισε ένα κορίτσι»
Στις 24 Νοεμβρίου η εκλογή προέδρου ΣΥΡΙΖΑ
Σουβλάκι μόνο για λίγους-Θα «φλερτάρει» με τα 5 ευρώ μετά τις αυξήσεις «φωτιά»
Τραγωδία στα Τρίκαλα-Νεκρός 51χρονος που έπεσε με το ΙΧ του σε γκρεμό 100 μέτρων
Ψάχνει τρόπους να ξεπεράσει τα εμπόδια για το «κτίΖΩ» το ΥΠΕΣ-Οι ευθύνες του δήμου και το plan B
Νέο ισραηλινό κύμα επιθέσεων κατά στόχων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
Τραγωδία στη Νάξο-Ηλικιωμένη πνίγηκε στην παραλία του Αγίου Γεωργίου
Εξηγεί στον Γκουτέρες τους λόγους που είπε όχι σε μία τριμερή συνάντηση ο Τατάρ