Τετ α τετ Νικόλα - Καρογιάν στο μνημόσυνο του Σπύρου Κυπριανού (pics)

Στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, της ηγεσίας του ΔΗΚΟ, εκπροσώπων κομμάτων, της οικογένειας του και εκτιμητών και φίλων του, τελέστηκε το πρωί, από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στη Λεμεσό, το 16ο ετήσιο μνημόσυνο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Σπύρου Κυπριανού.
 
Το μνημόσυνο, τελέστηκε χωροστατούντος του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου, ενώ στον επιμνημόσυνο λόγο του, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης ανέφερε πως η διαδρομή του Σπύρου Κυπριανού στους δύσκολους δρόμους της ζωής, ήταν διαδρομή αγώνων και αγωνιών για την ελευθερία και το καλύτερο μέλλον του τόπου μας.
 
Για μισό περίπου αιώνα, είπε, η προσωπικότητα του Σπύρου Κυπριανού είχε αισθητή την παρουσία της στα πολιτικά δρώμενα του τόπου μας, "για μισό περίπου αιώνα, ο Σπύρος Κυπριανού στράγγιζε την ψυχή του στους αγώνες για τα δίκαια και τα δικαιώματα του τόπου μας".
 
"Ο μεγάλος ηγέτης έφυγε πικραμένος και αδικαίωτος χωρίς, δυστυχώς, να καταφέρει να γευτεί τους καρπούς των αγώνων του, δεν κατάφερε να ζήσει τη στιγμή λύτρωσης της πατρίδας μας", ανέφερε ο κ.Πιττοκοπίτης, προσθέτοντας πως "έφυγε αφήνοντας πίσω του ένα κενό σε μια κρίσιμη καμπή της εθνικής μας πορείας".
 
Σημείωσε ακόμη πως ο λόγος του και οι παρακαταθήκες του βρίσκονται μπροστά μας και είναι τόσο επίκαιρες και πως "χρέος και ευθύνη μας είναι να συνεχίσουμε τους αγώνες του μέχρι την τελική δικαίωση".
 
Του μνημοσύνου ακολούθησε τρισάγιο στον τάφο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, στο κοιμητήριο Αγίου Νικολάου και κατάθεση στεφάνων, ενώ το παρών τους πολλά στελέχη του ΔΗΚΟ καθώς και στελέχη που διαγράφηκαν κατά τις προσφατες διαγραφές, μεταξύ των οποίων ο Πρωην Προεδρος του Κόμματος Μάριος Καρογιάν και η Αντιγόνη Παπαδοπούλου. 
 

Δειτε Επισης

Το Ισραήλ ετοιμάζεται να πλήξει στόχους της Χεζμπολάχ στην Μπεκάα-«Βαθαίνουμε τις επιθέσεις στον Λίβανο»
Άρχισε στο Εκλογοδικείο η ακρόαση ένστασης Κώστας Κωνσταντίνου για αποτέλεσμα εκλογών ΤΑ
Νεκρός έφηβος στη Βρετανία που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι στη μέση του δρόμου
Διμερείς σχέσεις και περιφερειακές εξελίξεις συζητά ο ΥΠΕΞ με ομολόγους του στη Νέα Υόρκη
Ε. Μακρόν: Να ξανασκεφτούμε τη σχέση μας με τη Ρωσία μετά τον πόλεμο
«Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ την παράνομη κατοχή ως νόμιμη»
Τουλάχιστον δέκα νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα-Πλημμύρισαν αυτοσχέδιοι καταυλισμοί
Απήχθη στα έξι του ενώ έπαιζε με τον αδελφό του-Βρέθηκε ζωντανός 70 χρόνια μετά
Δύο με τρία άτομα φέρονται να μετακίνησαν τη μοτοσικλέτα του 16χρονου-Έρευνες για αναρτήσεις σε ΜΚΔ
Ξεκινάει η δίκη για τον φόνο της φοιτήτριας Τζούλια Τσεκετίν με 70 μαχαιριές από τον 22χρονο φίλο της