Φτάνουν ερευνητικά ρομπότ για να σκανάρουν την «Άνθεια», τον «Δελφίνο» και τον «Γλαύκο»
08:12 - 01 Μαρτίου 2018

Τα δύο πλοία αναμένεται να φτάσουν αυτές τις μέρες στο Λιμάνι Λεμεσού από το Λαύριο και τη Χάιφα αντίστοιχα. Πρόκειται για υπερσύγχρονα σκάφη που διαθέτουν τηλεκατευθυνόμενα ρομπότ και θα συγκεντρώσουν όλα τα απαραίτητα δεδομένα από τους στόχους «Άνθεια», «Δελφίνος» και «Γλαύκος».
Μετά το πέρας των ερευνών κι αφού αναλυθούν όλα τα δεδομένα, τότε θα επιλεχθούν οι δύο πρώτοι στόχοι στους οποίους θα τρυπήσει το γεωτρύπανο της Exxon Mobil, κάτι που αναμένεται να συμβεί μέσα στο Καλοκαίρι.
Στο μεταξύ, σε μια άλλη εξέλιξη, το κυπριακό υπουργείο Ενέργειας ετοιμάζεται να αποστείλει τις επόμενες μέρες στις Βρυξέλλες για θεώρηση και τυχόν παρατηρήσεις την προκαταρκτική συμφωνία Κύπρου - Αιγύπτου για το θεσμικό πλαίσιο που θα καλύπτει τον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου που θα ξεκινά από την κυπριακή ΑΟΖ -και αρχικά από το κοίτασμα Αφροδίτη- προς το τερματικό υγροποίησης της Αιγύπτου. Αν υπάρχουν παρατηρήσεις, θα γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις με κοινή συμφωνία Κύπρου και Αιγύπτου και θα υπογραφεί και επίσημα η συμφωνία.