Μαθητές του λυκείου Λινόπετρας προσκάλεσαν τον μικρό Θανάση στο σχολείο τους

Επίσκεψη στο λύκειο Λινόπετρας στη Λεμεσό πραγματοποίησε σήμερα ο μικρός Θανάσης Καρδαμίλης μαζί με τους γονείς του, μετά από πρόσκληση της διεύθυνσης του σχολείου για να παρακολουθήσει την εκδήλωση που ετοίμασαν τα παιδιά στη μνήμη του ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου.
 
Ο 10χρονος Θανάσης, επέστρεψε πριν από 20 μέρες από την Αμερική, όπου ταξίδεψε για άλλη μια φορά προκειμένου οι γιατροί να αλλάξουν τα τεχνητά μέλη στα πόδια του με καινούργια. 
Όταν πριν από λίγο καιρό οι γονείς του 10χρονου Θανάση, που γεννήθηκε χωρίς γόνατα, απηύθυναν εκ νέου έκκληση προς τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθειά τους για συγκέντρωση χρημάτων, έτσι ώστε το παιδί τους να μεταβεί στην Αμερική, το λύκειο Λινόπετρας ανταποκρίθηκε άμεσα, προσφέροντας στην οικογενεια ένα σεβαστό χρηματικό ποσό, το οποίο, σύμφωνα με τη Διευθύντρια του σχολείου κ. Κλειώ Σαββίδου, συγκεντρώθηκε από εισφορές όλων των μαθητών οι οποίοι ευαισθητοποιήθηκαν από την ιστορία του.
«Ήταν μεγάλη μας χαρά που ο Θανάσης και οι γονείς του επισκέφτηκαν σήμερα το σχολείο μας, ξεναγήθηκαν στο χώρο και παρακολούθησαν την εκδήλωση των παιδιών. Θέλαμε να του δείξουμε την αγάπη και τη στήριξή μας ενώ παράλληλα να τονίσουμε στα παιδιά την αξία της προσφοράς, του εθελοντισμού και της ευαισθητοποίησης», επισημαίνει η κ. Σαββίδου.
 
Μαθητές του σχολείου, μιλώντας στον Reporter εξέφρασαν τη χαρά τους που γνώρισαν από κοντά τον Θανάση, η ιστορία του οποίου συγκίνησε το Παγκύπριο, και που είδαν ότι δεν διαφέρει σε τίποτα από τα υπόλοιπα παιδιά.
«Ως μέλος του μαθητικού συμβουλίου, μπορώ να πω ότι αρχικά φοβόμασταν λίγο για το πώς θα αντιδρούσαν οι υπόλοιποι μαθητές βλέποντας για πρώτη φορά ένα παιδί να περπατά με τεχνητά μέλη, ωστόσο, ήταν όλοι πολύ θετικοί και έκαναν τον Θανάση να νιώσει πολύ ζεστά και οικεία», εξήγησε ο μαθητής της 3ης Λυκείου Χριστόφορος Κυπριανού.
 
«Ήταν συγκινητικό που τον γνωρίσαμε, όλοι οι μαθητές το θέλαμε. Ήταν λίγο ντροπαλός στην αρχή αλλά φαινόταν τόσο χαρούμενος που ήταν ανάμεσα σε άλλα μεγαλύτερα παιδιά και φάνηκε ότι απόλαυσε την επίσκεψή του, όπως και μεις», εξήγησε ο μαθητής της 3ης Λυκείου και μέλος του μαθητικού συμβουλίου Φίλιππος Χατζηκυριάκου. 
Οι μαθητές, μαζί με τη διεύθυνση του σχολείου μοίρασαν δώρα στο Θανάση όπως επίσης και ένα κουπόνι για να αγοράσει ότι θέλει από συγκεκριμένο πολυκατάστημα. 

Δειτε Επισης

Παράταση για αιτήσεις εταιρειών για είδη σε σχολικά κυλικεία
Ενίσχυση Σχεδίου Επιχορήγησης Διακοπών Συνταξιούχων ζητούν οι συνταξιούχοι από Παναγιώτου
Δεν αποδέχεται την πρόταση Υπ. Παιδείας για αξιολόγηση εκπαιδευτικών η ΟΕΛΜΕΚ-Δημοψήφισμα στις 29 Μαΐου
Λήγει τα μεσάνυχτα της Κυριακής η υποβολή στοιχείων στρατευσίμων 2025 ΕΣΣΟ
Εισήγηση για οικονομική αυτονόμηση των σχολείων-«Θα παρέχονται κονδύλια ανάλογα με το μέγεθος τους»
Οι κολοσσοί του ελληνικού λιανεμπορίου που επενδύουν στα πολυκαταστήματα ERA-Η νέα εποχή μετά την εξαγορά
Παροχή βοήθειας από Υφ. Πολιτισμού για συμπλήρωση αίτησης για ΘΥΜΕΛΗ
Τραγική η κατάσταση στο ΤΟΜ Αμμοχώστου μετά από «έφοδο» της Επ. Μεταφορών-«Στεγάζεται σε μια αποθήκη»
Σημαντική πτώση στην αγορά οχημάτων-Βουτιά 20,2% στα σαλούν τον Απρίλιο
Εντάσσονται στην Ειδική Διατίμηση 08 της ΑΗΚ οικογένειες με πέντε και περισσότερα παιδιά