Αναστάτωση σε γονείς και τελειόφοιτους προκάλεσαν οι αλλαγές στα πεδία πρόσβασης σε ΑΕΙ Ελλάδας

Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για αλλαγές στα επιστημονικά πεδία πρόσβασης για τα Πανεπιστήμια και Ανώτερες Σχολές της Ελλάδας, έχει προκληθεί αναστάτωση στους τελειοφοίτους και στους γονείς τους, αναφέρει η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης.
 
`Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας και καταθέτουμε τη διαμαρτυρία μας, για το γεγονός ότι οι αλλαγές αυτές ανακοινώθηκαν την τελευταία στιγμή και μόλις λίγες μέρες πριν οι τελειόφοιτοι κληθούν να συμπληρώσουν τις αιτήσεις τους για να έχουν δικαίωμα να παρακαθίσουν στις Παγκύπριες εξετάσεις` αναφέρεται.
 
Η Συνομοσπονδία αναφέρει ότι  οι αλλαγές αυτές δημιουργούν ανισότητες μεταξύ των υποψηφίων, γεγονός που από μόνο του παραβιάζει την ισότητα και τη δικαιοσύνη που πρέπει να επικρατεί στην Παιδεία.
 
"Μας ανησυχεί έντονα το γεγονός ότι η χρονική περίοδος που ανακοινωθεί γίνει οι αλλαγές, δεν δίνει επαρκή χρόνο σωστής και ολοκληρωμένης ενημέρωσης των υποψηφίων από τους Συμβούλους των σχολείων, τόσο για τις νέες επιλογές που έχουν, όσο και για τον ορθό τρόπο συμπλήρωσης της αίτησης. Οι αλλαγές αυτές δεν πρέπει να ισχύουν από αυτήν τη σχολική χρονιά, αλλά για την επόμενη, ούτως ώστε να εκλείψουν τα πιο πάνω προβλήματα` αναφέρουν.
 
Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία έχει προβεί από την πρώτη μέρα της ανακοίνωσης σε προφορικά και γραπτά διαβήματα προς το Υπουργείο, ζητώντας να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για το καλό των τελειοφοίτων.
 
"Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού να προβεί στις απαραίτητες παραστάσεις προς το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας για διόρθωση της υφιστάμενης κατάστασης" καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μοναδική χώρα σε όλη την Ευρώπη η Κύπρος που δεν έχει προγράμματα για επαγγελματική κατάρτιση των τυφλών
Τα τέλη για το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λευκωσίας ανακοίνωσε ο Δήμος Λευκωσίας
Ανησυχία Επ. Περιβάλλοντος για διάβρωση σε παραλίες Δ. Λεμεσού-Τέθηκε θέμα Βάσεων από το ΑΚΕΛ
Τις κατηγορίες χορηγιών του σχεδίου για ηλεκτροκίνηση ανακοίνωσε το ΤΟΜ
Πήρε για τα καλά την ανιούσα ο υδράργυρος-Κίτρινη προειδοποίηση από Μετεωρολογική, κόκκινη από το Τμήμα Δασών
Διαβεβαίωση Κυβέρνησης για στήριξη Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης-Αιτήσεις και υδατικό στο επίκεντρο σύσκεψης
Καταγγέλλει «δυσμενή διάκριση μαθητών» ο Σύνδεσμος για Δυσλεξία-Έστειλε επιστολή στο ΥΠΑΝ
Έναρξη υποβολής αιτήσεων για αποζημιώσεις σε γεωργούς που επλήγησαν-Όλες οι πληροφορίες
Νέο σχέδιο ενίσχυσης της ηλεκτροκίνησης ύψους 2,5 εκατομμυρίων ενέκρινε το Υπουργικό
Κατανάλωσε σακουλάκι νικοτίνης και έχασε τις αισθήσεις του 15χρονος-«Απαγορεύεται η αγορά και η πώληση»