Από βδομάδας τα σπουδαία για το νέο κυβερνητικό σχήμα

Από βδομάδας μετατίθεται όπως όλα δείχνουν η λήψη τελικών αποφάσεων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσον αφορά τη σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος.
 
Αυτό δεν απέκλεισε να συμβεί ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο την ίδια ώρα πως κανείς αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να μιλήσει για συγκεκριμένη ημερομηνία.
 
Ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ερωτηθείς επί του θέματος στο Προεδρικό, αρκέστηκε να υποδείξει με νόημα: «Μην ανησυχείτε για εκείνο».
 
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης υπογράμμισε πως δεν υπάρχει καμία δυστοκία όσον αφορά την προσπάθεια του Προέδρου για σύσταση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, επισημαίνοντας πως θα πρέπει πρώτα να δει όλα τα μέλη του νυν Υπουργικού Συμβουλίου και ακολούθως θα πάρει τις αποφάσεις του.  
 
«Είναι αποκλειστικό δικαίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, όταν λάβει τις αποφάσεις του θα προχωρήσει και σε σχετικές ανακοινώσεις. Άρα να κάνουμε υπομονή, να δώσουμε στον Πρόεδρο τον χρόνο που δικαιούται, και όταν λάβει αποφάσεις θα ανακοινωθούν», υπέδειξε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.  
 
Ερωτηθείς ποια αναμένεται να είναι τα επόμενα βήματα σε ό,τι αφορά το Κυπριακό και αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μιλήσει με τον Τ/κ ηγέτη ή αν πρέπει να προηγηθεί κάτι άλλο πρώτα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι και το Κυπριακό και άλλες πολύ συγκεκριμένες προτεραιότητες που αφορούν τις πρώτες ενέργειες του Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι αυτά που τον απασχολούν αυτή τη στιγμή.
 
«Εκεί επικεντρώνεται η προσοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας, είτε αφορά το Κυπριακό είτε θέματα που απασχολούν ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Και αυτά είναι θέματα για τα οποία το αμέσως επόμενο διάστημα, και με την επαναλειτουργία της Βουλής, θα υπάρξουν συγκεκριμένες ενέργειες από μέρους της εκτελεστικής εξουσίας», σημείωσε, επισημαίνοντας  πως αναμένεται σύντομα η σύγκληση του Συμβουλίου Αρχηγών και ακολούθως ο Πρόεδρος θα προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες. 

Δειτε Επισης

Νεκρή 14χρονη στην Τουρκία-Υπέστη κρίση πανικού λόγω του σεισμού 5,8 Ρίχτερ ανοιχτά της Ρόδου
Σε εικοσιτετράωρη απεργία κατέρχονται σήμερα oι εργαζόμενοι στα κοινοτικά νηπιαγωγεία
Παρέδωσαν στις φλόγες όχημα στην Ορόκλινη-Καταστράφηκε ολοσχερώς, επηρεάστηκαν δύο διαμερίσματα
Ανοίγει τα χαρτιά του για συνταξιοδοτικό, συλλογικές συμβάσεις και ωράριο καταστημάτων ο Παναγιώτου
Ξεκινά την… ανάβαση στο βουνό προβλημάτων της ΕΔΕΚ ο Αναστασίου-Με ομάδα θα προσεγγίσει τους αποστασιοποιημένους
Η συγνώμη της Ερευνητικής που προαναγγέλλει ευθύνες για ΤΑΚΑΤΑ-Αντίστροφη μέτρηση για την παράδοση του πορίσματος
Προσπάθειες για ψήγματα προόδου στο Κυπριακό, εν μέσω σκλήρυνσης της τουρκικής ρητορικής
Στην Κωνσταντινούπολη αντί στην Άγκυρα βρέθηκαν Ολγκίν-Φιντάν (pic)
Ποινές με αναστολή και πρόστιμα σε πέντε νεαρούς το Δικαστήριο για την επίθεση εναντίον πετοσφαιριστών του Παφιακού
Επιμονή Τατάρ με τη πρότασή του για τα οδοφράγματα-Δεν δείχνει καμία πρόθεση για συμφωνία