Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα-Μοσκοβισί

Σε κλίμα αισιοδοξίας ως προς την πορεία της ελληνικής οικονομίας κινήθηκαν οι τοποθετήσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Ευρωπαίου Επιτρόπου Πιέρ Μοσκοβισί, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα.

«Πιστεύω ότι τώρα έχει έρθει η ώρα να προετοιμάσουμε τα βήματά μας προσεκτικά διότι το προσεχές καλοκαίρι θα είναι ένα ιστορικό ορόσημο για την Ελλάδα», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός στον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για το επταετές ομόλογο του Ελληνικού Δημοσίου, ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Σήμερα είχαμε καλά νέα από τις αγορές, διότι οι συναλλαγές πάνε πάλι πολύ καλά. Υπάρχουν υψηλά ποσοστά στη ζήτηση από τους επενδυτές. Είμαστε σε καλή τροχιά».

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι μετά από οκτώ χρόνια κρίσης, η Ελλάδα μπορεί να κάνει σχέδια και να οργανώσει την επόμενη μέρα, «με πιο θετικό και αισιόδοξο τρόπο για τον ελληνικό λαό που έχει υποφέρει πολλά τα προηγούμενα έτη», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε: «Έρχομαι εδώ όντας αισιόδοξος, βλέπω ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης, έχω δει τους αριθμούς ανάπτυξης 1,6 και 1,5 τα επόμενα έτη, βλέπω ότι η ανεργία μειώνεται, βλέπω ότι η επιστροφή στις αγορές έχει σχεδιαστεί, παρά τις αμφιβολίες και τις αναταράξεις στις αγορές».

Όπως σημείωσε, τα παραπάνω αποτελούν μηνύματα ότι «μπορούμε να κινηθούμε προς  μια επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος το καλοκαίρι. Και για το μέλλον πρέπει να πω πως αυτό είναι στα χέρια της Ελλάδας».

Ως προς τον χαρακτήρα της ολοκλήρωσης του ελληνικού προγράμματος, το προσεχές καλοκαίρι, ο Ευρωπαίος Επίτροπος διευκρίνισε: «Για μένα είναι σαφές, ότι όταν είσαι στο πρόγραμμα, είσαι στο πρόγραμμα, όταν είσαι εκτός, είσαι εκτός. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως δεν θα υπάρχουν δεσμεύσεις, ναι, αλλά όταν μιλάμε για μια καθαρή έξοδο, μιλάμε για μια επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος».
 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τραγωδία στην Άνδρο-Οδηγός σκοτώθηκε πέφτοντας με το αυτοκίνητό της στη θάλασσα
Aποκαλύψεις για τον βιασμό της 16χρονης από τον 38χρονο στην Πάτρα-Της πρόσφερε ένα φόρεμα ως «δόλωμα»
Παπάς στην Δράμα ήταν πληροφοριοδότης οργανωμένης συμμορίας κακοποιών
Ισόβια στον 34χρονο που σκότωσε τη σύζυγό του μπροστά στο παιδί τους στην Πρέβεζα και από το Εφετείο
Εξάρθρωση ακροδεξιάς οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη-Εθνικιστικά σύμβολα, σιδηρογροθιές και όπλα (pics)
Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή στον Κασσελάκη για παραβίαση του νόμου περί Πόθεν Έσχες
Μυστήριο με άνδρα που βρέθηκε απανθρακωμένος σε όχημα στο Παγκράτι-Πληροφορίες ότι είχε σπασμένα άκρα
Συνελήφθη ο 36χρονος που είχε νοικιάσει το διαμέρισμα με τα εκρηκτικά στη Θεσσαλονίκη
Γνώριζαν οι Αρχές ότι ο γιος είχε κακοποιήσει τον ηλικιωμένο αλλά η γραφειοκρατία τον άφησε να τον σκοτώσει
Ισόβια και επιπλέον 19 χρόνια η ποινή στον 19χρονο για τον θάνατο του Λυγγερίδη