Μνημόνιο κατανόησης υπέγραψαν Τμήμα Τελωνείων και Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών

Υπογράφηκε σήμερα μνημόνιο κατανόηση μεταξύ του Τμήματος Τελωνείων και του Τμήματος Ταχυδρομικών Υπηρεσιών.

Το μνημόνιο υπογράφηκε από τους Διευθυντές του Τμήματος Τελωνείων Δημήτριο Χατζηκωστή και του Τμήματος Ταχυδρομικών Υπηρεσιών Ανδρέα Γρηγορίου, στην παρουσία των Γενικών Διευθυντών των Υπουργείων Οικονομικών και Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων, Χρίστου Πατσαλίδη και Αλέκου Μιχαηλίδη αντίστοιχα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων, σκοπός του εν λόγω μνημονίου είναι η ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο Τμημάτων, έτσι ώστε να συμβάλουν στην επιτυχία των εθνικών αναπτυξιακών στόχων μέσω της διευκόλυνσης του εμπορίου, της προστασίας της κοινωνίας και του περιβάλλοντος καθώς και της ασφάλειας της εφοδιαστικής αλυσίδας αφενός και αφετέρου της είσπραξης εσόδων από φόρους, δασμούς και τέλη.

Κύριος στόχος της υπογραφής του εν λόγω μνημονίου, όπως αναφέρεται, είναι η ανάπτυξη κοινών μεθόδων, οι οποίες θα μπορούσαν να βελτιώσουν τη μεταξύ τους συνεργασία για μείωση των τελωνειακών παραβάσεων αλλά και τη βελτίωση της ασφάλειας και ποιότητας των ελέγχων των ταχυδρομικών αντικειμένων και αποστολών.

Με αυτό τον τρόπο, θα επιτευχθεί αποτελεσματικότερη πάταξη της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών, όπλων, επικίνδυνων υλικών, απαγορευμένων και ελεγχόμενων ειδών, αγαθών και εμπορευμάτων που παραβιάζουν Δικαιώματα Διανοητικής Ιδιοκτησίας (απομιμήσεις).

Επιπρόσθετα, το Μνημόνιο  θα συμβάλει στην πρόληψη και πάταξη του λαθρεμπορίου και των πρακτικών φοροδιαφυγής, τηρουμένων των θεμελιωδών αρχών του Καταστατικού και της Σύμβασης της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης, για απρόσκοπτη και ασφαλή διακίνηση των ταχυδρομικών αντικειμένων καθώς και των προνοιών του Ευρωπαϊκού Ενωσιακού Κώδικα και της άλλης σχετικής νομοθεσίας.

Δειτε Επισης

Σκαρφαλώνει στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος-Κίτρινη προειδοποίηση
Μπαίνει τέλος στις συζητήσεις δεκαετίας για τα ξενόγλωσσα-Ολοκληρώνεται η συζήτηση στη Βουλή
Ανησυχία και ασκήσεις επί χάρτου υπό τον φόβο αυξήσεων στα καύσιμα-Σκέψεις για νέα παράταση στον φόρο άνθρακα
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί του Τζόκερ για τα επτά εκατομμύρια ευρώ
Ρίγος από τη δήλωση της Χαρίτας Μάντολες στο Ευρωκοινοβούλιο-«Οι κραυγές, οι φωνές είναι μέσα στα αυτιά μου δεν μπορώ να τις ξεχάσω»
Αποκατάσταση παροχής ρεύματος λόγω πρότερης βλάβης στον Σταθμό Βασιλικού
Παρέδωσε από τις 3 Ιουνίου τα κλειδιά της Μητρόπολης ο Τυχικός-Ζητά ξανά την απόφαση της Συνόδου
Συνολικά 101 άτομα έφτασαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας από Ισραήλ μετά από αίτημα της Γαλλίας
Συνεδριάζει η ΠΟΕΔ για τους νέους κανονισμούς αξιολόγησης-«Να μην επαναλαμβάνουν στρεβλώσεις και ελλείψεις»
Πρόοδος στη διάγνωση κινδύνου για καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών