Βαριές ήττες για Μακρόν στις χθεσινές τοπικές αναμετρήσεις

 
Το κόμμα Η Δημοκρατία Μπροστά (La Republique En Marche!, LREM) του Προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, υπέστη καθαρές ήττες στις τοπικές αναμετρήσεις για την ανάδειξη δυο βουλευτών την Κυριακή, στην πρώτη του εκλογική δοκιμασία αφότου εξασφάλισε ευρεία πλειοψηφία στη γαλλική Εθνοσυνέλευση τον Ιούνιο.
 
Τις δύο έδρες κέρδισε -τη μία όπως αναμενόταν, τη δεύτερη μάλλον καταφέρνοντας μια έκπληξη- το δεξιό κόμμα «Οι Ρεπουμπλικάνοι (Les Republicains, L»), κάτι που δίνει ώθηση στον νέο ηγέτη του Λοράν Βοκιέ, σκληρό επικριτή του προέδρου Μακρόν.
  
Το κόμμα του προέδρου, το οποίο τάσσεται υπέρ της στενότερης ολοκλήρωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της τόνωσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας, συνεχίζει να ελέγχει τις 309 από τις 577 έδρες της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, ωστόσο η δημοτικότητα του Μακρόν πέφτει αφότου ανέλαβε την εξουσία.
 
Ο υποψήφιος της δεξιάς εξελέγη στην πρώτη περιφέρεια του Μπελφόρ (ανατολική Γαλλία) με το 58,93% των ψήφων, έναντι ενός 41,07% του κοινού υποψηφίου των LREM-MoDem, ενώ στην πρώτη περιφέρεια του Βαλ ντ` Ουάζ, ο υποψήφιος του LR επικράτησε με το 51,45% της υποψήφιας του LREM που περιορίστηκε στο 48,55%.
 
Ωστόσο τα ποσοστά συμμετοχής στον δεύτερο γύρο στις δύο τοπικές αναμετρήσεις ήταν εντυπωσιακά χαμηλά - 28,91% στο Μπελφόρ (από 45,25% τον Ιούνιο του 2017), 19,09% στο Βαλ ντ` Ουάζ (ποσοστό δύο φορές χαμηλότερο από το περσινό).
 
Οι υποψήφιοι των άλλων κομμάτων, συμπεριλαμβανομένου του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (Front National, FN) είχαν τεθεί εκτός μάχης από τον πρώτο γύρο της περασμένης Κυριακής.
 
Οι επαναληπτικές αναμετρήσεις προκηρύχθηκαν μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου πέρυσι να ανακηρύξει άκυρα τα αποτελέσματα των εκλογών στις δύο περιφέρειες.
 
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Μεθυσμένος» πιλότος της United αναγκάστηκε να πάει σε κέντρο αποτοξίνωσης, ενώ είχε απλά διάσειση
Αμερικανός πολίτης παλαιστινιακής καταγωγής ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στη Δυτική Όχθη
Διακόπηκε η ροή καυσίμων από ένα εκ των πιλότων στο μοιραίο boeing της Air India-Τι δείχνει το πόρισμα
Ένας νεκρός και 20 τραυματίες σε συγκρούσεις παράτυπων μεταλλωρύχων και αστυνομικών στο Περού
Στις ΗΠΑ θα εκδοθεί ο «Φίτο», ο κυριότερος διακινητής ναρκωτικών στον Ισημερινό
Kαταδικάζει τις πρόσφατες επιθέσεις των Χούθι κατά πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα o OHE
Στο Τέξας ο Τραμπ επτά ημέρες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες
Στις 28 και 29 Ιουλίου θα διεξαχθεί η διεθνής διάσκεψη για το Μεσανατολικό
Φυλάκιση έξι μηνών σε κρατούμενο επειδή αρνήθηκε να παρακολουθήσει τον πρόεδρο της Τυνησίας στην τηλεόραση
Ουκρανικά drones έπληξαν εργοστάσιο αεροσκαφών και μονάδα παραγωγής πυραύλων στη Ρωσία