Περισσότερο ερωτήματα και απορίες παρά παράπονα την δεύτερη Κυριακή των εκλογών

Χωρίς παράπονα για παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων κύλησε η χθεσινή εκλογική διαδικασία, όπως δήλωσε η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου στο ΚΥΠΕ, σημειώνοντας ότι αυτό είναι πάρα πολύ θετικό.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη διερεύνηση παραπόνων που έχει λάβει το γραφείο της η κ. Λοϊζίδου ανέφερε ότι εκτός από περιστατικό που έχει ήδη προωθηθεί στην Αστυνομία αναφορικά με τον ισχυρισμό υποκλοπής και ‘hacking’ συστήματος πολιτικού κόμματος, διερευνώνται ήδη από το γραφείο της τα παράπονα πολιτών για την λήψη ανεπιθύμητων μηνυμάτων στο κινητό τους τηλέφωνο.

Πρόσθεσε επίσης ότι «θα σταλεί συγκεντρωτικός κατάλογος για ενημέρωση στον Έφορο Εκλογών».

Σε ερώτηση για την εκλογική διαδικασία στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών η Επίτροπος ανέφερε ότι «οι παραβιάσεις που αφορούσαν τις αναφωνήσεις ταυτότητας την προηγούμενη Κυριακή δεν παρουσιάστηκαν σε καμία περίπτωση αυτή την Κυριακή».

Κάτι, σύμφωνα με την ίδια, «που σημαίνει ότι οι συστάσεις και οι οδηγίες που δόθηκαν στα συγκεκριμένα κέντρα που είχαμε τις παραβιάσεις είχαν αποτέλεσμα».

«Αυτό είναι πάρα πολύ θετικό», είπε.

Σε ερώτηση αν κατά την χθεσινή ημέρα λειτουργοί του γραφείου της επισκέφθηκαν εκλογικά κέντρα απάντησε καταφατικά.

Ανέφερε επίσης ότι στις εκλογές του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών «ο κόσμος έπαιρνε τηλέφωνο για να ενημερωθεί για τα δικαιώματά του». Τα τηλεφωνήματα που γίνονταν χθες από πολίτες, είπε, αφορούσαν περισσότερο «ερωτήματα και απορίες παρά παράπονα».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Λευκός Οίκος: Οι ΗΠΑ δεν θα μειώσουν μονομερώς τους δασμούς στην Κίνα, το 80% ήταν ένα νούμερο που πέταξε ο Τραμπ
Σοβαρό τροχαίο στη Λεμεσό-Όχημα συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα
Υπέβαλε υποψηφιότητα για τη θέση του αντιπροέδρου της ΕΔΕΚ ο Παύλος Αναστασίου
Δεν αποδέχεται την πρόταση Υπ. Παιδείας για αξιολόγηση εκπαιδευτικών η ΟΕΛΜΕΚ-Δημοψήφισμα στις 29 Μαΐου
Σ. Στεφάνου: Αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας η αντιφασιστική νίκη
Άλλα αντ' άλλων από Τατάρ για την καταδίκη στις Ουγγαρέζες για σφετερισμό-Κάνει λόγο για «υποκριτική πολιτική»
Ο σφετερισμός ελληνοκυπριακών περιουσιών στο επίκεντρο της συνάντησης Τασούλα και Ένωσης Προσφύγων
Κατηγορεί τον Τατάρ ότι δεν έκανε τίποτα και ισχυρίζεται πως η Ε/κ πλευρά πλησιάζει στη χαλαρή ομοσπονδία ο Ερχιουρμάν
Δίνει διευκρινίσεις για το καθεστώς των μελών η ΕΔΕΚ-Δέχεται αιτήματα η Επιτροπή Διαπιστευτηρίων
Αντικρούει τους ισχυρισμούς εκπροσώπου της Τουρκίας για δύο κράτη ο Χατζηράφτης-«Κυριαρχία KΔ σε όλο το νησί»