Έριξαν φυτοφάρμακα και στο τέλος την πλήρωσαν οι μέλισσες στην Ορμήδεια (pics)
11:56 - 05 Φεβρουαρίου 2018

Σοβαρές καταστροφές σε μελίσσια της βιομηχανικής περιοχής Ορμήδειας, με χιλιάδες μέλισσες νεκρές, προκάλεσαν άγνωστοι στην προσπάθεια τους να ξεφορτωθούν τα αγριόχορτα της περιοχής.
Όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες που εξασφάλισε και δημοσιεύει ο reporter , τα φυτοφάρμακα ρίχθηκαν σε περιοχή στην οποία έχουν εγκαταστήσει τα μελίσσια τους μελισσοκόμοι και το αποτέλεσμα ήταν καταστροφικό.
Οι ιδιοκτήτες των μελισσιών έκαναν ήδη καταγγελία στις αρμόδιες υπηρεσίες που θα προχωρήσουν σε συλλογή δείγματος από το φυτοφάρμακο που χρησιμοποιήθηκε για να διαφανεί εάν αυτό συγκαταλέγεται στα νόμιμα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την απαλλαγή από τα αγριόχορτα.
Σημειώνεται πάντως πως τα εγκεκριμένα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την μάρανση των χόρτων δεν αποτελούν απειλή για την πανίδα της περιοχής.
Ειδικά πάντως με τις μέλισσες τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σοβαρό πρόβλημα με την μείωση του πληθυσμού τους.