Πήρε τη μερίδα του λέοντος από ενδιάμεσο χώρο και ΕΛΑΜ ο Αναστασιάδης

Την μεγαλύτερη πίτα από τους ψηφοφόρους των κομμάτων ο υποψήφιος των οποίων δεν κατάφερε να περάσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών κέρδισε κατά την χθεσινή επαναληπτική εκλογική διαδικασία ο Νίκος Αναστασιάδης, καθιστώντας την επικράτησή του έναντι του Σταύρου Μαλά πολύ πιο άνετη από ό,τι θα ανέμενε ακόμη και ο πιο αισιόδοξος υποστηρικτής του.
 
Όπως κατέδειξαν τα σχετικά ευρήματα της δημοσκόπησης εξόδου που διενήργησε κατά τη χθεσινή εκλογική διαδικασία η Prime για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού «Σίγμα»:
 
*Απ’ όσους ψηφοφόρους του ΔΗΚΟ προσήλθαν χθες στις κάλπες, το 50% ψήφισε τον Νικό Αναστασιάδη, ενώ τον Σταύρο Μαλά το 36%. Ένα 14% των ΔΗΚΟϊκών που προσήλθε χθες στις κάλπες, «ψήφισε» άκυρο ή λευκό.   
 
*Απ’ όσους ψηφοφόρους του Κινήματος Αλληλεγγύη προσήλθαν χθες στις κάλπες, το 75% ψήφισε τον Νικό Αναστασιάδη, ενώ τον Σταύρο Μαλά το 18%. Ένα 7% των ψηφοφόρων της Αλληλεγγύης που προσήλθε χθες στις κάλπες, «ψήφισε» άκυρο ή λευκό.   
 
*Απ’ όσους ψηφοφόρους του ΕΛΑΜ προσήλθαν χθες στις κάλπες, το 69% ψήφισε τον Νικό Αναστασιάδη, ενώ τον Σταύρο Μαλά το 11%. Ένα 20% των ψηφοφόρων του ΕΛΑΜ που προσήλθε χθες στις κάλπες, «ψήφισε» άκυρο ή λευκό.   
 
*Απ’ όσους ψηφοφόρους του Κινήματος Οικολόγων προσήλθαν χθες στις κάλπες, το 48% ψήφισε τον Νικό Αναστασιάδη, ενώ τον Σταύρο Μαλά το 37%. Ένα 15% των ψηφοφόρων των Οικολόγων που προσήλθε χθες στις κάλπες, «ψήφισε» άκυρο ή λευκό.   
 
Αντίθετα, πλειοψηφικά προς τον Σταύρο Μαλά κινήθηκαν όσοι ψηφοφόροι της ΕΔΕΚ και της Συμμαχίας Πολιτών άσκησαν και χθες το εκλογικό τους δικαίωμα. Συγκεκριμένα:
 
*Απ’ όσους ψηφοφόρους της ΕΔΕΚ προσήλθαν χθες στις κάλπες, το 34% ψήφισε τον Νικό Αναστασιάδη, ενώ τον Σταύρο Μαλά το 50%. Ένα 16% των ψηφοφόρων της ΕΔΕΚ που προσήλθε χθες στις κάλπες, «ψήφισε» άκυρο ή λευκό.   
 
*Απ’ όσους ψηφοφόρους της Συμμαχίας Πολιτών προσήλθαν χθες στις κάλπες, το 37% ψήφισε τον Νικό Αναστασιάδη, ενώ τον Σταύρο Μαλά το 46%. Ένα 17% των ψηφοφόρων της Συμμαχίας Πολιτών που προσήλθε χθες στις κάλπες, «ψήφισε» άκυρο ή λευκό.   
 
Αξίζει να σημειωθεί πως από το 25% του Νικόλα Παπαδόπουλου στον πρώτο γύρο, προσήλθε στις κάλπες κατά τον δεύτερο γύρο το 15%, με ένα 10% δηλαδή να απέχει.
 
Εξαιρετικά υψηλές ήταν οι συσπειρώσεις των δύο κομμάτων, οι υποψήφιοι των οποίων διεκδίκησαν μέχρι τέλους το ύπατο πολιτειακό αξίωμα, με τη συσπείρωση του ΔΗΣΥ να φθάνει το 96% και τη συσπείρωση του ΑΚΕΛ το 97%.  
 

Δειτε Επισης

Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές
Επιβεβαίωσε την κάθοδο της Ολγκίν στην Κύπρο στις 7 Μαΐου εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ
20 χρόνια μετά... Oι τρεις πρώτοι Κύπριοι Ευρωβουλευτές μιλούν για την Ευρώπη του τότε και του σήμερα
Ο κομματικός χάρτης της Λεμεσού, το κοινό μοτίβο και η μάχη του κέντρου να σπάσει το δίπολο ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ
Στο τραπέζι η επανεξέταση της Συρίας, μετά το πακέτο στον Λίβανο-Στις 17 Μάϊου η Υπουργική Σύνοδος
Νέες φουρτούνες για το «Αφροδίτη», βίρα τις άγκυρες για «Κρόνο»
Στην Γκάμπια ο Τατάρ για Σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας