Έκλεισε η κάλπη στις φυλακές και πάει για συγχώνευση – Στο 81% η προσέλευση

Στην ψηφοφορία για την επαναληπτική εκλογή προς ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας συμμετείχαν και 294 κρατούμενοι των Κεντρικών Φυλακών, που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.

Η ψηφοφορία άρχισε στις 7 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 2 μετά το μεσημέρι, με μια ώρα διάλειμμα στις 12 το μεσημέρι.
 
Το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν συνολικά 237 κατάδικοι, δηλαδή το 81% αφού οι κατάδικοι δεν ψήφισαν αποχή.

Στις φυλακές λειτούργησε ένα ειδικό εκλογικό κέντρο και είχε στηθεί μια κάλπη, η οποία θα μεταφερθεί και θα συγχωνευθεί με την κάλπη στο Δημοτικό Μέγαρο Λευκωσίας.

Δικαίωμα ψήφου είχαν όλοι οι φυλακισμένοι ανεξαρτήτως του αδικήματος που έχουν διαπράξει και για το οποίο έχουν καταδικαστεί σε φυλάκιση.

Δειτε Επισης

Υπό πλήρη έλεγχο πυρκαγιά στην κοινότητα Αγίου Γεωργίου Καυκάλλου
Τάττης-Καραχάν:«Δεν επιθυμούμε καμία χάρη από κανέναν»
ΠτΔ: Παρά τις δυσκολίες παραμένουμε προσηλωμένοι για επανένωση της Κύπρου
Μέτσολα: Στο επίκεντρο της Ευρώπης η Κύπρος
Ο Τραμπ ανακοίνωσε εκεχειρία Ινδίας και Πακιστάν-«Αποφάσισαν πλήρη και άμεση κατάπαυση του πυρός»
Αντίποινα και 13 νεκροί από επιθέσεις ανάμεσα σε Ινδία και Πακιστάν-Στα θύματα και ένα παιδί
Απόπειρα δολοφονίας του με αρσενικό αποκάλυψε ο Τούρκος ΥΠΕΞ
ΥΠΕΣ: Η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει με ευαισθησία τον προσφυγικό κόσμο
Νέες βολές ΑΚΕΛ κατά Προέδρου-«Οι πολίτες διερωτώνται πότε η κυβέρνηση θα αναλάβει έστω και μια φορά τις ευθύνες της;»
Μακρόν και Μερτς προειδοποιούν τη Ρωσία από το Κίεβο-«Θα υπάρξουν σκληρές κυρώσεις»