Συγχαρητήρια Μακρόν, Παυλόπουλου, Τσίπρα, Χαριρί σε Αναστασιάδη

 
Συνεχίζονται τα συγχαρητήρια μηνύματα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη για την επανεκλογή του.
 
Μηνύματα έστειλαν ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας και ο Πρωθυπουργός του Λιβάνου Σαάντ Χαρίρι.
 
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας συνεχάρη τηλεφωνικά τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, για την επανεκλογή του, λίγο μετά τις 20:30 της Κυριακής. «Του ευχήθηκα η νέα θητεία του να συμβάλει καθοριστικά σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό και να εμπεδώσει τη κοινή πορεία Ελλάδας-Κύπρου ως Ευρωπαϊκού πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή», αναφέρει ο Έλληνας Πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.
 
Νωρίτερα συγχαρητήρια επιστολή, για την επανεκλογή του στη θέση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, απέστειλε και ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δηλώνοντας έτοιμος να βοηθήσει εκ νέου στις προσπάθειες για την επανένωση της Κύπρου.
 
Εξάλλου, "θερμά συγχαρητήρια στον Nίκο Αναστασιάδη και το ΔΗΣΥ για την νίκη τους στις Προεδρικές Εκλογές της Κύπρου", απέστειλε και ο Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Αντόνιο Λόπεζ Ιστουρίθ από τις Βρυξέλλες. Στο μήνυμά του ο Γενικός Γραμματέας δηλώνει πως "ο κυπριακός λαός εμπιστεύτηκε ξανά τον ήδη Πρόεδρό του για τα επόμενα πέντε χρόνια".
 
Τα θερμά του συγχαρητήρια στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη για την επανεκλογή του απέστειλε και ο Επίτροπος αρμόδιος για την ανθρωπιστική βοήθεια και διαχείριση κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης. Ο Επίτροπος σημείωσε στο μήνυμά του ότι "σ’ αυτή την κρίσιμη συγκυρία για το Κυπριακό ο Νίκος Αναστασιάδης είναι αναμφισβήτητα αυτός που μπορεί να διερευνήσει αποτελεσματικά πως μπορεί να συνεχιστεί η διαδικασία για λύση".
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αποχώρησε από την εκδήλωση η ΕΔΕΚ-«Από υπερκομματική μετατράπηκε σε κομματική και αντικυβερνητική»
Έτοιμοι για διαπραγματεύσεις στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου-Συγκρατημένα αισιόδοξοι στο Προεδρικό
Επανεκλέγηκε ο Ουνάλ Ουστέλ αρχηγός του ΚΕΕ στα κατεχόμενα
Συνάντηση Τατάρ – Γιλμάζ στην Άγκυρα
Ενημερώνει για αποτελέσματα MED9 για ξηρασία το Συμβούλιο ΕΕ η Παναγιώτου
Ετοιμότητα αναζήτησης λύσης στο Κυπριακό θα επαναλάβει ο Πρόεδρος σε Γκουτέρες
Τη σημαντικότητα της συνδεσιμότητας της ΕΕ με γειτονικές χώρες εξήρε ο Υπουργός Μεταφορών
Αυτή την καθοριστική στιγμή για την πατρίδα μας πρέπει να αναλάβουμε δράση διαμηνύει η ΠτΒ
«Μία μακρά, τραγική και υπερήφανη ιστορία»-Τιμήθηκαν οι ήρωες της Κατωκοπιάς
Με ομογενείς συναντάται ο Πρόεδρος στη Νέα Υόρκη