Αεροπορικές επιδρομές στην Υεμένη - Πέντε άμαχοι νεκροί

Αεροπορικές επιδρομές στοίχισαν τη ζωή τουλάχιστον πέντε αμάχων και τραυμάτισαν άλλους τουλάχιστον 14, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, στην πόλη Σαάντα της βόρειας Υεμένης την Τρίτη, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, το οποίο επικαλείται φωτοειδησεογράφο του και τραυματιοφορείς.
 
Η στρατιωτική συμμαχία υπό τη Σαουδική Αραβία που επενέβη στον πόλεμο στην Υεμένη το 2015 για να υποστηρίξει τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση του προέδρου Αμπντ Ράμπου Μανσούρ Χάντι εξαπολύει συχνά αεροπορικές επιδρομές εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούθι, οι οποίοι θεωρούνται προσκείμενοι στο Ριάντ, και σ` αυτές χάνουν τη ζωή τους πολλοί άμαχοι. Το Ριάντ αρνείται ότι στοχοθετεί αμάχους εσκεμμένα.
 
Τραυματιοφορείς και ο φωτορεπόρτερ του Ρόιτερς ανέφεραν ότι μια πρώτη αεροπορική επιδρομή κατέστρεψε σπίτι στο προάστιο Σοχάρ της πόλης, προπύργιο των Χούθι, που ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της βόρειας Υεμένης.
 
Ακολούθησαν άλλα δύο πλήγματα, τα οποία τραυμάτισαν τραυματιοφορείς που είχαν σπεύσει να βοηθήσουν τα θύματα στο σπίτι, που μετατράπηκε σε σωρό από συντρίμμια. Ωστόσο, δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος της συμμαχίας υπό την ηγεσία του Ριάντ για να σχολιάσει τις πληροφορίες για την επιδρομή.
 
Στην τελευταία φάση του πολέμου στην Υεμένη, που διαρκεί σχεδόν τρία χρόνια, έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι, πολλοί εκ των οποίων ήταν άμαχοι, έχουν εκτοπιστεί πάνω από 2 εκατομμύρια άλλοι και μεγάλο μέρος του πληθυσμού της φτωχότερης χώρας του αραβικού κόσμου αντιμετωπίζει κίνδυνο λιμού.
 
ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Έτοιμη να εγκρίνει τις νέες κυρώσεις της ΕΕ σε Ρωσία είναι η Σλοβακία
Νέες αεροπορικές επιδρομές Ισραήλ σε Λίβανο, τέσσερις οι νεκροί
Με χρόνια φλεβική ανεπάρκεια διαγνώστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ-Ανησυχία στο Λευκό Οίκο
Ο Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία αγόρασε άλλα δύο πλωτά γεωτρύπανα-Το ένα θα σταλεί στη Λιβύη
ΒΙΝΤΕΟ: Ο Κρις Μάρτιν «πρόδωσε» την εξωσυζυγική σχέση διευθύνοντα συμβούλου με συνεργάτιδά του
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν μόνο μια πυρηνική εγκατάσταση του Ιράν-Το σχέδιο που απέρριψε ο Τραμπ
Τραμπ για δασμούς: Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με την Ινδία, μπορεί να ακολουθήσει και η ΕΕ
Εκατοντάδες Δρούζοι για δεύτερη μέρα στα σύνορα Ισραήλ-Συρίας, ελπίζουν να ενωθούν ξανά με συγγενείς τους
Δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες από πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Μεγάλη πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο στο Ιράκ-Τουλάχιστον 60 οι νεκροί, δεκάδες οι τραυματίες