Ν. Αναστασιάδης: Ψυχραιμία και υπομονή σε όσα απαράδεκτα ακούγονται

«Κινούμαι στις παραμέτρους που πρέπει», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αναφορικά με το Κυπριακό, εξερχόμενος από τη Βουλή των Αντιπροσώπων μετά από την τελετή εγκατάστασής του.
 
Απαντώντας σε ερώτηση για το Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε: «Δεν θα ήθελα σήμερα να κάνω οποιοδήποτε σχόλιο. Κινούμαι στις παραμέτρους που πρέπει και με όσα διαμορφώνονται με βάση και με τα τελευταία γεγονότα και βέβαια τις αξιώσεις ή τις προτάξεις της τουρκοκυπριακής πλευράς», πρόσθεσε.
 
Σε ερώτηση αν δεν θα επικοινωνήσει με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί απάντησε ότι «αυτό είναι έτερον εκάτερον». «Ένα είναι», σημείωσε, «μια συνάντηση που δεν θα άπτεται ουσίας, και άλλο είναι μια συνάντηση που θα ανιχνεύει το έδαφος, επιτέλους τι είναι αυτό που επιδιώκουν με βάση και τα όσα δηλώνουν». 
 
Εξάλλου, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του λεγόμενου υπουργού εξωτερικών των κατεχομένων Κουντρέτ Όζερσαϊ για διαχωρισμό της ΑΟΖ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπέδειξε πως χρειάζεται ψυχραιμία, υπομονή και ανοχή σε όσα απαράδεκτα ακούγονται.
 
Απαντώντας σε ερώτηση κατά την επιστροφή του στο Προεδρικό, μετά την τελετή εγκατάστασής του που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο θέλει να χειριστεί την κατάσταση «χωρίς να παραλείπουμε, βεβαίως, να πράττουμε εκείνο που επιβάλλεται μέσα από τη διπλωματική οδό».
 

Δειτε Επισης