Ραντεβού τεχνικών επιτροπών Τουρκίας - ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον

Στις 8 - 9 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσινγκτον η πρώτη συνάντηση τεχνικών επιτροπών Τουρκίας - ΗΠΑ, με πρώτο θέμα στην ατζέντα το Συριακό. 

Οι δύο χώρες αποφάσισαν την ίδρυση αρχικά τριών επιτροπών οι οποίες θα συζητήσουν το θέμα της οργάνωσης Γκιουλέν, το Συριακό και το Ιρακινό. 

Πηγές των τουρκικών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσινγκτον στις 8 - 9 Μαρτίου με θέμα το Συριακό, και συγκεκριμένα το αίτημα της Τουρκίας να εκδιωχθεί η οργάνωση των Κούρδων μαχητών της Συρίας (PYD) από το Μένμπιτς.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε δηλώσει ότι για την εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών προτεραιότητα είναι η επίλυση του ζητήματος Μένπιτς.

Οι ημερομηνίες για τις συνεδριάσεις των άλλων επιτροπών δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστές. Η επιτροπή που θα ασχοληθεί με την οργάνωση Γκιουλέν αναμένεται να συζητήσει και το θέμα της αγοράς των πυραύλων S400 της Τουρκίας από τη Ρωσία, καθώς και το θέμα της μετανάστευσης και της θεώρησης διαβατηρίων μεταξύ των δύο χωρών.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τραμπ: Το Ισραήλ έστειλε πράκτορες στο Φορντό μετά τις βόμβες, μας είπαν πως αφανίστηκε εντελώς
Τραμπ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ-«Είμαι πολύ περήφανος για το Ιράν και το Ισραήλ, η εκεχειρία πάει πολύ καλά»
Η Χαμάς υποστηρίζει ότι οι συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα εντατικοποιήθηκαν
Πανηγυρίζει για «σπουδαία νίκη» ο Τραμπ-«Το Ισραήλ δεν θα συνεχίσει, δύσκολο για το Ιράν να ξαναφτιάξει πυρηνικά»
Το ιρανικό Kοινοβούλιο ενέκρινε νομοσχέδιο για την αναστολή συνεργασίας με τον ΟΗΕ για τα πυρηνικά
Ουκρανικό πλήγμα με drones προκάλεσε ζημιές στην περιφέρεια Ροστόφ
Οι αρχές του Ιράν απαγχόνισαν τρεις άντρες για κατασκοπεία για λογαριασμό του Ισραήλ
Με εύθραυστη εκεχειρία η λήξη του πολέμου-Οι υποχωρήσεις, τα ρίσκα και το μήνυμα Τραμπ σε Κίνα και Ρωσία
Απογοήτευση Ντι Κάρλο για μη εφαρμογή σχεδίου δράσης για πυρηνικά Ιράν στο Συμβούλιο Ασφαλείας
To Πεντάγωνο βλέπει περιορισμένη ζημιά στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν-Ο Τραμπ επιμένει ότι «αφανίστηκαν»