Τον χαβά τους στα κατεχόμενα για το φυσικό αέριο-Τα δικά του ο Μπουρτζού

«Η εμμονή των Ε/κ να κρατούν τους Τ/κ και την Τουρκία μακριά από τους ενεργειακούς σχεδιασμούς δεν εξυπηρετεί την ειρήνη», υποστηρίζει σε γραπτή δήλωση ο εκπρόσωπος της «προεδρίας» στα κατεχόμενα, Μπαρίς Μπουρτζού.
 
Η δήλωσή του, όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, εκδόθηκε σε απάντηση δηλώσεων του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη για τα ενεργειακά.
 
Ο κ. Μπουρτζού αναφέρει πως η στρατηγική των Ε/κ είναι λανθασμένη και ότι οι Ε/κ αγνοούν την πραγματικότητα και όλες τις προειδοποιήσεις, όπως υποστηρίζει.
 
Σύμφωνα με τον κ. Μπουρτζού, οι ενέργειες του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί αποσκοπούν στη λύση και στη διασφάλιση των δικαιωμάτων και των δύο κοινοτήτων.
 
Ο κ. Μπουρτζού πρόσθεσε ότι ο Τ/κ ηγέτης προσπάθησε από νωρίς να λάβει μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση και είχε προβλέψει τους κινδύνους στη διαδικασία.
 
Όπως αναφέρει ο κ. Μπουρτζού, στην γραπτή δήλωσή του, ο Ακιντζί από το Μάιο του 2015 είχε προειδοποιήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ότι το θέμα του φυσικού αερίου δεν πρέπει να δημιουργήσει εντάσεις στη διαδικασία του Κυπριακού.
 
Ο εκπρόσωπος της «προεδρίας» αναφέρει ακόμη ότι οι Ε/κ δεν είναι έτοιμοι να εκχωρήσουν την εξουσία τους και να προβούν σε διαμοιρασμό του φυσικού αερίου, και ότι αν αλλάξει η στάση και η νοοτροπία τους τότε θα υπάρξουν νέες ευκαιρίες και για τις δύο πλευρές.
 

Δειτε Επισης

Υπέβαλε υποψηφιότητα για τη θέση του αντιπροέδρου της ΕΔΕΚ ο Παύλος Αναστασίου
Σ. Στεφάνου: Αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας η αντιφασιστική νίκη
Άλλα αντ' άλλων από Τατάρ για την καταδίκη στις Ουγγαρέζες για σφετερισμό-Κάνει λόγο για «υποκριτική πολιτική»
Ο σφετερισμός ελληνοκυπριακών περιουσιών στο επίκεντρο της συνάντησης Τασούλα και Ένωσης Προσφύγων
Κατηγορεί τον Τατάρ ότι δεν έκανε τίποτα και ισχυρίζεται πως η Ε/κ πλευρά πλησιάζει στη χαλαρή ομοσπονδία ο Ερχιουρμάν
Δίνει διευκρινίσεις για το καθεστώς των μελών η ΕΔΕΚ-Δέχεται αιτήματα η Επιτροπή Διαπιστευτηρίων
Αντικρούει τους ισχυρισμούς εκπροσώπου της Τουρκίας για δύο κράτη ο Χατζηράφτης-«Κυριαρχία KΔ σε όλο το νησί»
Πρόταση νόμου για πιστωτικές συμβάσεις και προστασία των οφειλετών κατέθεσε η Ατταλίδου
Ν. Χριστοδουλίδης: Προετοιμαζόμαστε εντατικά για μια φιλόδοξη Προεδρία τους Συμβουλίου της ΕΕ
Το «ΘΑλΕΙΑ2021-2027» θα αυξήσει το ΑΕΠ κατά 6% μέχρι το 2029