Κοτζιάς: Η δήλωση Τουσκ ήταν η καλύτερη που έχει γίνει ποτέ από την ΕΕ για την Τουρκία

Η Δήλωση Τουσκ (του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ) ήταν η καλύτερη που έχει γίνει ποτέ από την ΕΕ για την Τουρκία, δήλωσε ο Νίκος Κοτζιάς Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετά το πέρας του Συμβουλίου των 28 Υπουργών Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Κοτζιάς δήλωσε: "νομίζω ότι ήταν η πιο ακριβής και η πιο καλή δήλωση που έχει γίνει ποτέ από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, διότι καθιστά φανερό και σαφές ότι οι καλές σχέσεις γειτνίασης και ο σεβασμός του διεθνούς Δικαίου είναι η προϋπόθεση για οποιαδήποτε ευρωπαϊκή πορεία  της Τουρκίας". 

Αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και την επίσκεψη του Προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων ο Υπουργός επεσήμανε: "νομίζω ότι και οι δύο πλευρές συμφωνούμε ότι πρέπει να αναζητηθεί λύση. Η πλευρά των Σκοπίων πιστεύει ότι πρέπει να είναι μία εύκολη γι` αυτούς λύση, εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να είναι μία λύση που να κρατάει στο χρόνο και να είναι δίκαιη". Σχολιάζοντας δε, τις αναφορές του Πρωθυπουργού των Σκοπίων Ζ.Ζαεφ περί έλλειψης ανάγκης να αλλάξει το σύνταγμα της γειτονικής προς την Ελλάδα χώρας, ο Ν.Κοτζιάς απάντησε:  νομίζω ότι όποιος κάνει συμφωνία, δεν την αμφισβητεί πριν την κάνει. Φροντίζει και στηρίζει τη διατήρηση και την υλοποίησή της".

"Σήμερα στο Συμβούλιο των Υπουργών των  Εξωτερικών κουβεντιάσαμε για τα ζητήματα της Μολδαβίας, για τα ζητήματα της Βενεζουέλας, όπως και - κατά πολύ περισσότερο - τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Είχαμε την τιμή και τη χαρά να έχουμε έξι Υπουργούς Εξωτερικών αραβικών κρατών μαζί με τους ηγέτες του Αραβικού Συνδέσμου" σημείωσε τέλος, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας.

Δειτε Επισης

Βλέπει Ολγκίν τη Δευτέρα ο Χριστοδουλίδης-Ενημερώνει τα ΗΕ ο Στιούαρτ για τελευταία φορά
Κτηματικά κίνητρα εξετάζει η Αστυνομία πίσω από την απόπειρα φόνου στην Πάφο-Χειρουργήθηκε ο 41χρονος
Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης της εμπρηστικής επίθεσης σε συναγωγή της Μελβούρνης
Σαρωτικές πλημμύρες στο Τέξας-Τουλάχιστον 50 οι νεκροί, αγωνία για πολλούς αγνοούμενους
Απόπειρα φόνου με πυροβολισμούς στην επαρχία Πάφου-Σε σοβαρή κατάσταση 41χρονος, συνελήφθη 55χρονος
Ο… Συναγερμός του Αναστασιάδη, οι ανησυχητικές τάσεις για το κόμμα και οι ευθύνες της Αννίτας Δημητρίου
Τα συνεχόμενα λάθη του Φειδία και οι συνέπειες της ψήφου-«Τολμηρή η κίνηση της συνέντευξη Τατάρ αλλά...»
Οι δύο καταδίκες από ΕΔΑΔ, τα μέτρα που δεν λήφθηκαν και η ανάληψη ευθύνης που συνεπάγεται με μη άσκηση έφεσης
Σπάει τη σιωπή της η Ν.Κ που δικαιώθηκε στο ΕΔΑΔ-«Σας κατέθεσα ένα βίωμα. Και εσείς τι κάνατε κ. Αγγελίδη; Με μετατρέψατε σε κατηγορούμενη»
Ασύλληπτη τραγωδία στο Τέξας-Νεκρή εννιάχρονη που ήταν στην κατασκήνωση, αγνοούνται άλλα 19 παιδιά