«Ασχημος εκβιασμός από την ΕΕ εναντίον Τουρκίας», γράφει ο τουρκικός Τύπος

Ως εκβιασμό της ΕΕ εναντίον της Τουρκίας βλέπει ο τουρκικός Τύπος την δήλωση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτν Τουσκ σχετικά με τη σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας στις 26 Μαρτίου στη Βουλγαρία.

Η Χουριέτ σχολιάζει ότι στην Ευρώπη το κλίμα μετατράπηκε εντελώς εναντίον της Τουρκίας και τέθηκε υπό αμφισβήτηση και η σύνοδος της Βάρνας. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ενώ προηγουμένως δεν υπήρχε καμιά αμφιβολία για την πραγματοποίηση της Συνόδου ωστόσο η Ε/κ πλευρά έβαλε ως στόχο της την Τουρκία και μαζί με την Ελλάδα ζήτησαν να συνδεθεί με την στάση της Τουρκίας στην περιοχή. Οι μανούβρες των δύο χωρών είχαν αποτέλεσμα, σχολιάζει η εφημερίδα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Θέσαμε υπό παρακολούθηση την Τουρκία, κάναμε ευρωπαϊκό το πρόβλημα»

Η Μιλλιέτ με τίτλο "Ασχημος εκβιασμός από την ΕΕ εναντίον Τουρκίας", αναφέρει ότι ο Πρόεδρος του Συμβουλίου έδωσε το μήνυμα ότι μπορεί η σύνοδος της Βάρνας να ακυρωθεί. Προσθέτει ότι η παρεμπόδιση από την Τουρκία των μονομερών δραστηριοτήτων των Ε/Κ στην περιοχή προκάλεσε τρέλα στην Μεσόγειο και ότι οι δηλώσεις της ΕΕ έδειξαν ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έβαλαν υπό αυστηρή επιτήρηση την Τουρκία ενόψει Βάρνας οι «27» για την ΑΟΖ

Οι υπόλοιπες εφημερίδες ανακοινώνουν αποχώρηση γεωτρύπανου από Μεσόγειο επικαλούμενες τηλεγράφημα του Ανατολού. “Η Τουρκία προειδοποίησε και το SAIPEM έφυγε…Κρίση φυσικού αερίου στην Μεσόγειο”, είναι ο τίτλος της Χουριέτ η οποία γράφει ότι για δεύτερη φορά εμποδίστηκε χθες το ιταλικό γεωτρύπανο από τα τουρκικά πολεμικά πλοία.
 

Δειτε Επισης

Αυστηρό μήνυμα Αννίτας-«Όσοι ονειρεύονται να φτιάξουν κόμματα για να πλήξουν τον ΔΗΣΥ θα μας βρουν απέναντι»
Παραμένει ο προγραμματισμός για νέα πολυμερή στα τέλη Ιουλίου-Ανασκόπησαν την πρόοδο Γεραπετρίτης και Ολγκίν
Άνοιξαν όλες οι πληγές στην ΕΔΕΚ-Αντιπαράθεση Παπαδάκη και Σιζόπουλου, εκνευρισμένος ο Αναστασίου
Τσαλαπατά το Κυπριακό για να κάνει «προεκλογική» ο Τατάρ-Ανεβάζει την ένταση της μουρμούρας συνεχώς
Με Μορφάκη Σολομωνίδη, Πάμπο Χριστοδούλου και Ανδρέα Σιήκκη ολοκληρώθηκε η ηγετική πυραμίδα της ΕΔΕΚ
Στις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ αναφέρθηκε ο ΠτΔ σε γεύμα Πολωνού Πρέσβη
Προσπαθεί να τα μαζέψει η Βρετανία-«Δεν είναι νομοσχέδιο η πρόταση για απευθείας πτήσεις στα κατεχόμενα»
Ε. Τατάρ: Συνεχίζονται οι προσπάθειες ένταξη στην «Ασιατική Λίγκα» στο ποδόσφαιρο
Παραληρεί ο Τατάρ-Χρησιμοποιεί την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» για να νομιμοποιήσει το σφετερισμό
Το πρώτο μανιφέστο του Χριστόφορου Τορναρίτη-Ρόλοι στο νέο κόμμα για ψυχολόγους, μηχανικούς και… σκακιστές