Στο σφυρί αίτηση εργασίας του Στιβ Τζομπς για 50.000 δολάρια

Μια αίτηση εργασίας που είχε υποβάλει ο αείμνηστος Στιβ Τζομπς πριν από τέσσερις και πλέον δεκαετίες που αντικατοπτρίζει τη φιλοδοξία του μελλοντικού ιδρυτή της Apple να εργαστεί στην τεχνολογία και στη σχεδίαση, η αξία της οποίας εκτιμάται περίπου στα 50.000 δολάρια, θα βγει στο σφυρί τον προσεχή μήνα.

Στη μονοσέλιδη αίτηση που συμπλήρωσε το 1973 ο 18χρονος Τζομπς κάνοντας λάθη στην ορθογραφία και στα σημεία στίξης, γράφει στο πεδίο του ονόματος: "Steven jobs" και σε αυτό της διεύθυνσης: "Reed College", το κολέγιο στο 'Ορεγκον όπου φοίτησε για σύντομο χρονικό διάστημα. Αναφέρει ότι είναι χαρισματικός στις ηλεκτρονικές τεχνολογίες και στο βιομηχανικό σχέδιο, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών RR στη Βοστόνη.

Στο πεδίο "Ειδικά προσόντα" ο Τζομπς γράφει "τεχνολογία, μηχανικός σχεδίασης, ψηφιακή τεχνολογία, κάνοντας μια αναφορά στη Hewlett Packard, την πρωτοπόρα καλιφορνέζικη εταιρία τεχνολογίας.

Στην αίτηση εργασίας δεν αναφέρεται για ποια θέση ενδιαφέρεται ο Τζομπς, ο οποίος μαζί με τον φίλο του Στίβεν Βόζνιακ ίδρυσαν την Apple περίπου τρία χρόνια αργότερα. Ο Τζομπς πέθανε από καρκίνο το 2011 σε ηλικία 56 ετών.

Παρότι ο Τζομπς συμπλήρωσε στην αίτηση ότι έχει άδεια οδήγησης, έγραψε ότι η πρόσβασή του στα μέσα μεταφοράς ήταν "δυνατή αλλά όχι πιθανή". Δίπλα στο πεδίο "Τηλέφωνο", έγραψε "κανένα".

Η αίτηση αυτή περιλαμβάνεται στη δημοπρασία αντικειμένων ποπ κουλτούρας που θα διεξαχθεί μεταξύ 8 και 16 Μαρτίου, μαζί με δύο ακόμη προσωπικά αντικείμενα του Τζομπς: ένα τεχνικό εγχειρίδιο Mac OS X που υπογράφει ο ίδιος το 2001, αξίας 25.000 δολαρίων, και ένα υπογεγραμμένο απόκομμα εφημερίδας του 2008, με φωτογραφία του Τζομπς και τίτλο "Νέο, γρηγορότερο iPhone θα πωλείται αντί 199 δολαρίων", αξίας 15.000 ευρώ.

Η δημοπρασία περιλαμβάνει μια κάρτα με τα αποτυπώματα του Τζίμι Χέντριξ από τη σύλληψή του στο Τορόντο το 1969 για ναρκωτικά, που φέρει την υπογραφή του αείμνηστου μουσικού της ροκ, η αξία της οποίας εκτιμάται στα 15.000 δολάρια. Επίσης, μια μονοσέλιδη ερωτική επιστολή της 'Ειμι Γουαϊνχάουζ στον σύζυγό της Μπλέικ Φίλντερ-Σίβιλ, εκτιμάται στα 4.000 δολάρια. Η βρετανίδα τραγουδίστρια στολίζει την επιστολή εκτός από τα τρυφερά της λόγια, με ένα σκίτσο που παρουσιάζει ένα κροκοδειλάκι βρέφος το οποίο περιβάλλει με καρδούλες. Η Γουαϊνχάουζ πέθανε από οξεία δηλητηρίαση από αλκοόλ στο Λονδίνο το 2011 σε ηλικία 27 χρονών.

Δειτε Επισης

Γεννήθηκαν οκτώ μωρά με DNA τριών ατόμων απαλλαγμένα από κληρονομικές ασθένειες
Ρομπότ ολοκλήρωσε χειρουργείο με 100% ακρίβεια και χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση
Ρομπότ Τεχνητής Νοημοσύνης ρωτήθηκε αν σκοπεύει να αντικαταστήσει τους ανθρώπους
Η Γαλλία ερευνά το X για αλγόριθμο που επιτρέπει «ξένη παρέμβαση»
Aστροναύτης της NASA κατέγραψε σπάνια αστραπή σε εκπληκτική φωτογραφία
Η απαγόρευση των κινητών στα σχολεία βελτιώνει τη συγκέντρωση των μαθητών
Πώς ξαναγράφει την ιστορία της αρχαίας Αιγύπτου ένα τεστ DNA σε οστά 4.500 ετών
Ερευνητική ομάδα εντοπίζει πιθανές θεραπευτικές εφαρμογές για τη μαγιά μπύρας
Δορυφόροι θα σαρώνουν τη Γη κάθε 20 λεπτά για να εντοπίζουν πυρκαγιές
Νέοι ιοί ανακαλύφθηκαν σε νεφρά νυχτερίδων στην κινεζική επαρχία Γιουνάν