Αιγύπτιος Υπ. Πετρελαίου: Στα σκαριά συμφωνία Κύπρου - Αιγύπτου για κατασκευή αγωγού

Ο Υπουργός Πετρελαίου της Αιγύπτου δήλωσε ότι θα υπογραφεί συμφωνία με την ΕΕ για κατασκευή αγωγού μεταξύ Κύπρου και
Αιγύπτου.

Ο Ταρέκ Αλ Μουλλά είπε ότι η υπογραφή θα γίνει πριν τα μέσα του 2018 και σημείωσε ότι η ΕΕ θα είναι εκείνη που θα επωφεληθεί κυρίως από την ενέργεια που θα παραχθεί.

Σε δήλωσή του στη διάρκεια του συνεδρίου ‘Petroleum Week’ στο Λονδίνο, ο Υπουργός της Αιγύπτου είπε ότι ήδη υπογράφηκε με την Κύπρο μια προκαταρκτική συμφωνία για αγωγό μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου και ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο Κυβερνήσεων. 

Πρόσθεσε ότι η Αίγυπτος και η Ελλάδα θα εργάζονται στενά στους τομείς του φυσικού αερίου και του πετρελαίου μέσω διαφόρων συμφωνιών.

Ο Υπουργός τόνισε τη σημασία της ενέργειας ως ευκαιρία για μια καρποφόρα διεθνή συνεργασία, νέες αγορές και πολιτικές συμμαχίες.

Την είδηση δημοσιεύει η αιγυπτιακή ηλεκτρονική εφημερίδα Egypt Independent.

Δειτε Επισης

Λάμι: Το ΗΒ υποστηρίζει σταθερά την διαδικασία λύσης υπό τον ΟΗΕ
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκρούστηκαν δύο λεωφορεία στη Βούλα-Πάνω από 30 τραυματίες, ανάμεσά τους 12 ανήλικοι
Ζητήματα που απασχολούν τους παθόντες και ανάπηρους πολέμου συζήτησε με την οργάνωσή τους ο Πρόεδρος
Άλλο πρόσωπο έδειξε τον 18χρονο για την επίθεση στην Αγία Νάπα, αρνείται ανάμιξη-Ψάχνουν άλλους έξι
Στήνουν στον τοίχο Σαββίδη και Αγγελίδη τα κόμματα μετά το νέο φιάσκο στο ΕΔΑΔ-«Επιβάλλεται η παραίτηση»
Συνελήφθη 42χρονος για τη ληστεία σε περίπτερο στη Λεμεσό
Χειροπέδες σε τέσσερα πρόσωπα που εντοπίστηκαν στην κατοχή τους 19 κιλά κάνναβης και χρηματικό ποσό
Παίρνει θέση για τις καταδίκες από ΕΔΑΔ η Επίτροπος Ισότητας-«Αποτελούν, τουλάχιστον, αφορμή για σοβαρή αυτοκριτική»
Λεπτομέρειες νομοσχεδίου για έλεγχο άμεσων ξένων επενδύσεων ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών
Πυρά Οικολόγων κατά Εισαγγελίας μετά την καταδίκη από ΕΔΑΔ-«Ποιος θα πληρώσει τη λανθασμένη απόφαση του κ. Αγγελίδη;»