Αλαλούμ με την επίσκεψη Οζερσάι στην ΕΝΙ – Ο ίδιος λέει ότι πήγε, η ENI διαψεύδει

Με το διπλωματικό θερμόμετρο να βρίσκεται στα ύψη και την Κυπριακή Κυβέρνηση να στρέφει την προσοχή της στο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο όπου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ενημερώσει τους ηγέτες των χωρών μελών της Ε.Ε. για τις τουρκικές προκλήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική  Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, συνεχίζεται με παιχνίδια εντυπώσεων από την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους, ο απόηχoς της ανανέωσης της τουρκικής Navtex στο οικόπεδο 3 και η ακύρωση των εργασιών του SAIPEM 12000 στον στόχο «Σουπιά».
 
Η άλλη πλευρά προσπάθησε χθες να κεφαλαιοποιήσει σε πολιτικό ζήτημα την επίσκεψη του «υπουργού εξωτερικών» του ψευδοκράτους Κουντρέτ Όζερσάι στα γραφεία του ενεργειακού κολοσσού της ΕΝΙ όπου φαίνεται συζήτησε, με τον αντιπρόεδρο της εταιρίας τελικά, το ζήτημα που δημιουργήθηκε εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.
 
Μετά από ένα αλαλούμ για το εάν, πότε και ποιόν συνάντησε τελικά ο Οζερσάι, ο ίδιος έλυσε τη σιωπή του και μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του Μπαϊράκ είπε ότι όντως ταξίδεψε σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα για τα ενεργειακά, χωρίς όμως να αποκαλύψει ποιον συνάντησε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
Πάντως από την πλευρά της εταιρίας αν και το λεκτικό της πρώτης αντίδρασης ήταν «ποτέ δεν έγινε συνάντηση του Οζερσάι με τον CEO της εταιρίας Claudio Descalzi», τελικά φαίνεται πως η συνάντηση έγινε αλλά ο Τ/κ πολιτικός συνάντησε τον Lapo Pistelli, αντιπρόεδρο της ΕΝΙ.
 
Από την άλλη πλευρά, μιλώντας στο ΡΙΚ ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης επανέλαβε πως μέχρι αργά χθες το βράδυ η εταιρία διαβεβαίωνε την Κυπριακή Δημοκρατία πως δεν έγινε ποτέ μια τέτοια συνάντηση.
 
Το ζήτημα της συνάντησης ανάγεται σε μείζον θέμα καθότι η ΕΝΙ είναι μια κρατική εταιρία και σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να συνομιλεί με εκπροσώπους του ψευδοκράτους, ειδικά όταν, σύμφωνα με της πληροφορίες του τουρικικού ειδησεογραφικού πρακτορείου DOYAN, η συνάντηση «κλείστηκε» μετά από διαμεσολάβηση του ιταλικού Υπουργείου Εξωτερικών.
 
Στα πλαίσια του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται θα θέσει το ζήτημα που δημιουργήθηκε τόσο στην ολομέλειεα του σώματος, όσο και στις χωριστές συναντήσεις που θα έχει με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζιαν Κλοντ Γιούνκτερ, τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και τον Πρωθυπουργό της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Εξέφρασε την ελπίδα να τεθούν οι βάσεις στη Νέα Υόρκη για επανέναρξη των συνομιλιών ο ΠτΔ
Με χαμηλές προσδοκίες βλέπει Γκουτέρες ο Πρόεδρος-Ναρκοπέδιο τα προαπαιτούμενα των Τούρκων
Αποχώρησε από την εκδήλωση η ΕΔΕΚ-«Από υπερκομματική μετατράπηκε σε κομματική και αντικυβερνητική»
Έτοιμοι για διαπραγματεύσεις στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου-Συγκρατημένα αισιόδοξοι στο Προεδρικό
Επανεκλέγηκε ο Ουνάλ Ουστέλ αρχηγός του ΚΕΕ στα κατεχόμενα
Συνάντηση Τατάρ – Γιλμάζ στην Άγκυρα
Ενημερώνει για αποτελέσματα MED9 για ξηρασία το Συμβούλιο ΕΕ η Παναγιώτου
Ετοιμότητα αναζήτησης λύσης στο Κυπριακό θα επαναλάβει ο Πρόεδρος σε Γκουτέρες
Τη σημαντικότητα της συνδεσιμότητας της ΕΕ με γειτονικές χώρες εξήρε ο Υπουργός Μεταφορών
Αυτή την καθοριστική στιγμή για την πατρίδα μας πρέπει να αναλάβουμε δράση διαμηνύει η ΠτΒ