Εντελώς… αναίμακτη υπό προϋποθέσεις η Εκλογική Συνέλευση του ΔΗΣΥ

Εντελώς… αναίμακτη δύναται κατά πάσα πιθανότητα και υπό προϋποθέσεις ν’ αποδειχθεί η ορισθείσα για τις 28 Απριλίου Εκλογική Συνέλευση του ΔΗΣΥ, διά της οποίας θα εκλεγεί η νέα ηγεσία του κόμματος, δηλαδή ο πρόεδρος, ο αναπληρωτής πρόεδρος και οι τρεις αντιπρόεδροι.
 
Οι υποψηφιότητες ενόψει της Παγκύπριας Εκλογικής Συνέλευσης θα υποβληθούν στις 16 Μαρτίου, και-όπως έχει προαναφερθεί- τουλάχιστον με τα υφιστάμενα δεδομένα, δεν αποκλείεται να είναι όσες ακριβώς και οι θέσεις στην ανώτατη ηγετική πυραμίδα.
 
Για τη θέση του προέδρου, θεωρείται δεδομένο πως ο Αβέρωφ Νεοφύτου δεν πρόκειται να τύχει οποιασδήποτε αμφισβήτησης και συνεπώς θα επανεκλεγεί άνευ ανθυποψήφιου, ενώ ανάλογα δεδομένα ισχύουν και για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου. Συναφώς, ο Λευτέρης Χριστοφόρου φέρεται να έχει αποφασίσει οριστικά πως θα διεκδικήσει και νέα θητεία, χωρίς μάλιστα, όπως και για τη θέση του προέδρου, να προκύπτει πρόθεση αμφισβήτησής του από οποιοδήποτε άλλο μέλος του κόμματος.
 
Τα πράγματα περιπλέκονται κάπως όσον αφορά τις τρεις θέσεις αντιπροέδρων, καθότι περισσότερα είναι τα στελέχη του κόμματος που έχουν εκ πρώτης όψεως εκφράσει ενδιαφέρον να τις διεκδικήσουν.
 
Ωστόσο, όπως πληροφορείται ο Reporter, το πιθανότερο είναι να καταβληθεί και εδώ προσπάθεια κατάληξης σε συναινετική φόρμουλα, τουτέστιν υποψηφιότητες όσες και οι διαθέσιμες θέσεις αντιπροέδρων.
 
Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, από τους τρεις νυν αντιπροέδρους του ΔΗΣΥ, η μοναδική υποψηφιότητα που πρέπει να θεωρείται δεδομένη είναι αυτή του Γιώργου Γεωργίου. Απ’ εκεί και πέρα, ο αποστασιοποιημένος εδώ και καιρό Σωτήρης Σάμψων εκτιμάται πως μάλλον δεν θα επαναδιεκδικήσει, όπως επίσης και η Στέλλα Κυριακίδου, η οποία φέρεται να ετοιμάζει βαλίτσες για Βρυξέλλες μέσω του ψηφοδελτίου του ΔΗΣΥ στις Ευρωεκλογές του επόμενου χρόνου.
 
Σε περίπτωση επιβεβαίωσης των πιο πάνω, προκύπτει μια υποψηφιότητα από τους τρεις υφιστάμενους αντιπροέδρους, στις οποίες θα έρθουν να προστεθούν-καθώς θεωρούνται δεδομένες-, αυτές του αναπληρωτή κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Ευθύμιου Διπλάρου και του βουλευτή Νίκου Νουρή.  
 
Και μολονότι ως δυνάμει υποψήφιοι για τις θέσεις αντιπροέδρων φέρονται επίσης οι Δημήτρης Δημητρίου, Ανδρέας Κυπριανού, αλλά και η Αννίτα Δημητρίου, γνώστες του παρασκηνίου στην Πινδάρου υποδεικνύουν στον Reporter πως αν ο Αβέρωφ Νεοφύτου θελήσει μια αναίμακτη Εκλογική Συνέλευση, είναι πολύ πιθανόν στο τέλος της ημέρας το ενδιαφέρον των τριών εν λόγω βουλευτών να παραμείνει φιλολογικό και η ανανέωση της ηγετικής πυραμίδας να επέλθει χωρίς να χρειαστεί η εκ της φύσεως της… ψυχοφθόρα διαδικασία που συνεπάγεται κάθε εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση.
 
Σημειώνεται πως για τις 12 Μάιου έχει οριστεί Παγκύπριο Συνέδριο, διά του οποίου θα εκλεγεί η πρόεδρος της ΓΟΔΗΣΥ(σ.σ. θέση την οποία σήμερα κατέχει η Ξένια Κωνσταντίνου,  καθώς και τα 20 μέλη του Πολιτικού Γραφείου του Κόμματος. Ως ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων ορίστηκε η 30η Απριλίου 2018.
 
Όσον αφορά τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, η οποία από την 1η Μαρτίου θα παραμείνει κενή ως αποτέλεσμα του διορισμού του Πρόδρομου Προδρόμου στη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, το θέμα αναμένεται να απασχολήσει τη ηγεσία του ΔΗΣΥ μετά την ολοκλήρωση των εν εξελίξει διαδικασιών ενόψει Εκλογικής Συνέλευσης.
 
Φιλοσοφία του προέδρου του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου αποτελεί πως προτιμότερο είναι τα συγκεκριμένα καθήκοντα ν’ ασκούνται από άτομο πέραν της κοινοβουλευτικής ομάδας. Ωστόσο δεν αποκλείεται αυτή τη φορά κάτι διαφορετικό, με τους Δημήτρη Δημητρίου και Αννίτα Δημητρίου σε μια τέτοια περίπτωση, να φέρονται ως οι επικρατέστεροι για τη συγκεκριμένη θέση.   
 
«Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε», σημειώνει τέλος με νόημα καλά ενημερωμένη κομματική πηγή στον Reporter, «και τον παράγοντα αξιοποίησης των δύο στελεχών που επιστρέφουν από το Προεδρικό, του Μιχάλη Σοφοκλέους και του Χριστόφορου Φωκαϊδη».

Δειτε Επισης

Το μεσημέρι η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Αντόνιο Γκουτέρες
Επιμένει ο Κουλίας να διορίσει τον αντικαταστάτη Οδυσσέα-Πώς απαντά η Κυβέρνηση
«Οι διμερείς σχέσεις δεν ετεροκαθορίζονται»-Το μήνυμα της Αθήνας πριν το ραντεβού Μητσοτάκη και Ερντογάν
Εξέφρασε την ελπίδα να τεθούν οι βάσεις στη Νέα Υόρκη για επανέναρξη των συνομιλιών ο ΠτΔ
Με χαμηλές προσδοκίες βλέπει Γκουτέρες ο Πρόεδρος-Ναρκοπέδιο τα προαπαιτούμενα των Τούρκων
Αποχώρησε από την εκδήλωση η ΕΔΕΚ-«Από υπερκομματική μετατράπηκε σε κομματική και αντικυβερνητική»
Έτοιμοι για διαπραγματεύσεις στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου-Συγκρατημένα αισιόδοξοι στο Προεδρικό
Έξω από το Προεδρικό πλήθος κόσμου-Διαμαρτυρία κατά της διαφθοράς στον απόηχο της παύσης Οδυσσέα (vid&pics)
Επανεκλέγηκε ο Ουνάλ Ουστέλ αρχηγός του ΚΕΕ στα κατεχόμενα
Συνάντηση Τατάρ – Γιλμάζ στην Άγκυρα