Πέντε ανήλικοι νεκροί σε φυλακή στο Περού (pics&vid)

 
Πέντε ανήλικοι έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη όταν ξέσπασε πυρκαγιά κατά τη διάρκεια εξέγερσης κρατουμένων σε φυλακή στην πόλη Τρουχίγιο, στο βόρειο Περού, όπωε γνωστοποίησε η αστυνομία. «Ενημερωθήκαμε ότι μέχρι στιγμής έχουμε πέντε ανθρώπους νεκρούς, πέντε ανήλικους», διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Έλμπερ Ορντόνιες, αξιωματικός της αστυνομίας στην Τρουχίγιο, περίπου 500 χιλιόμετρα βόρεια της Λίμας.
 
«Ξέσπασε ανταρσία» κι εκδηλώθηκε πυρκαγιά όταν έγκλειστοι έβαλαν φωτιά σε στρώματα, εξήγησε ο Ορντόνιες. Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν περί τις 13:00 τοπική ώρα (20:00 ώρα Κύπρου). «Οι ανήλικοι έχασαν τη ζωή τους προφανώς από ασφυξία», σημείωσε η αστυνομία. Άλλοι τριάντα ανήλικοι κρατούμενοι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, όπως μετέδωσαν ΜΜΕ του Περού. Οι πυροσβέστες χρειάστηκαν τρεις ώρες για να κατασβέσουν τη φωτιά. Τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν πλάνα που εικονίζουν συγκλονισμένα μέλη οικογενειών των φυλακισμένων μπροστά στο σωφρονιστικό κατάστημα από το οποίο υψώνονταν στήλες καπνού.
 
Οι φυλακές στο Περού, τόσο αυτές για τους ενήλικους όσο και αυτές για τους ανήλικους, αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα υπερπληθυσμού.
 
Οι Αρχές δεν έδωσαν στοιχεία για τον πληθυσμό των εγκλείστων στο κέντρο κράτησης στην Τρουχίγιο. Ο διευθυντής της φυλακής είχε πει πριν από λίγα χρόνια ότι κρατούνταν εκεί 179 άνθρωποι, παρότι η ονομαστική χωρητικότητά της δεν ξεπερνά τις 80 θέσεις.
 
Στην πόλη Τρουχίγιο, τη σημαντικότερη στο βόρειο Περού, την οποία επισκέφθηκε ο πάπας Φραγκίσκος τον Ιανουάριο, το επίπεδο της εγκληματικότητας είναι υψηλό εξαιτίας της δράσης συμμοριών και δικτύων διακίνησης ναρκωτικών.
 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Εξαγγέλλει νέο πολιτικό κίνημα ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης
Ο τελικός λόγος για το άνοιγμα της Μακαρίου στον Αρχηγό Αστυνομίας και στον Φορέα Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων
Εντός ωρών αναμένεται η έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη
Ν. Ιωαννίδης: Κύπρος και Ελλάδα προσφέρουν στρατηγικό βάθος σε ΗΠΑ και Ισραήλ μέσω του σχήματος 3+1
Πήγαν στην οικία 49χρονου για ναρκωτικά και εντόπισαν 188 μπιτόνια με πετρέλαιο
Ρούμπιο και Ερντογάν πιέζουν για συμφωνία Ρωσίας και Ουκρανίας-«Δεν φεύγετε από εδώ χωρίς 30ήμερη εκεχειρία»
Στις φλόγες υποστατικό με ζώα στην Ευρύχου
Καυτή πατάτα η ανάληψη ευθύνης ενώπιον της Ερευνητικής για ΤΑΚΑΤΑ-Όλοι εναντίον όλων
Αγόρευσε από το εδώλιο ο 28χρονος για τους πυροβολισμούς έξω από τις Φυλακές-«Η μαρτυρία στερείται πειστικότητας»
Πιέζει το χρονοδιάγραμμα για την ταυτοποίηση των προπληρωμένων SIM-Ακυρώνονται οι αριθμοί μετά τον Νοέμβριο