Επέστρεψαν στις εργασίες τους οι ωρομίσθιοι του Μακάριου Νοσοκομείου

Πίσω στις εργασίες τους επέστρεψαν οι ωρομίσθιοι κυβερνητικοί υπάλληλοι του Μακάριου Νοσοκομείου μετά τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν από το Υπουργείο Υγείας για ικανοποίηση των αιτημάτων τους.
 
Οι ωρομίσθιοι κατήλθαν σε 12ωρη στάση εργασίας από τις 6 και 15 το πρωί διαμαρτυρόμενοι για τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο χώρο εργασίας τους και τα οποία, σύμφωνα με τις συντεχνίες, παραμένουν ανεπίλυτα από τις αρμόδιες αρχές για μεγάλο χρονικό διάστημα. 
 
Σε χθεσινή τους ανακοίνωση οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ, ανέφεραν πως η απόφαση για τη «δυναμική αντίδραση» λήφθηκε το πρωί της Τετάρτης σε συνέλευση του προσωπικού και ήταν ομόφωνη, καθώς υπήρχε προειδοποίηση γραπτώς από τις 29 Ιανουαρίου. 
 
«Τα προβλήματα είναι σοβαρά και επηρεάζουν και την υγεία των ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο» σημειώνουν οι συντεχνίες. Ειδικότερα αναφέρουν πως οι καθαρίστριες λόγω υποστελέχωσης, ειδικά τα βράδια, καθαρίζουν και απολυμαίνουν τα χειρουργεία και αμέσως μετά απασχολούνται στη κουζίνα του Νοσοκομείου για να παρασκευάζουν φαγητό, παραβιάζοντας με αυτό τον τρόπο όλους τους κανόνες υγιεινής.
 
Επίσης, σύμφωνα με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, προβλήματα στελέχωσης και πεπαλαιωμένου εξοπλισμού που είναι εκτός λειτουργίας υπάρχουν στο τμήμα αποστείρωσης χειρουργικών εργαλείων, στην αιμοληψία, τους καθαριστές, στο αρχείο και τους κλητήρες.
 

Δειτε Επισης

Εκτοπισμένοι κάτοικοι Αποστόλου Βαρνάβα-Σαλαμίνας: Η λύση του Κυπριακού επείγει
Μ. Παναγιώτου: Aνάγκη ευέλικτων μέτρων στήριξης των γεωργών με πρόσθετα χρηματοδοτικά εργαλεία
ΥΠΕΣ: H δημιουργία συμπλεγμάτων θα λειτουργήσει ευεργετικά για τις κοινότητες, είμαστε στη διαδικασία προκήρυξης θέσεων
Θλίψη για τον θάνατο του Δρ Τάκη Γεωργίου
Θλίψη Δήμου Λεμεσού για τον θάνατο του μαέστρου Μαρίνου Μιτέλλα
Μέχρι 18 Ιουλίου οι αιτήσεις για εκπαιδευτικούς ορισμένου χρόνου στα μουσικά σχολεία
Διευκρινίσεις από το Τμήμα Δασών-«Απαγορεύεται η κατασκήνωση στα κρατικά δάση»
​​​​​​​Για απαγορευμένες γεννήτριες προειδοποιεί το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
Αφυπηρετεί μετά από τριάντα χρόνια στο Μακάρειο Νοσοκομείο ο Δρ Αβραάμ Ηλία
Διαμαρτυρία κατοίκων Κάμπου στην Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου για σχέδιο παροχής βοήθειας